MISLIM DA NAS ĐOKOVIĆ I NADAL ZEZAJU... Poznati Francuz "bez dlake na jeziku" o povredama Novaka i Rafe!
Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

šaljivdžije

MISLIM DA NAS ĐOKOVIĆ I NADAL ZEZAJU... Poznati Francuz "bez dlake na jeziku" o povredama Novaka i Rafe!

Kada su na 70%, ostvaruju isti rezultat kao vi kada ste na vrhu. Samo je vama to osmina finala, a njima trofej - kaže Žil Simon

Objavljeno: 12:45h

Bivši teniser Žil Simon je kao igrač važio za jednog od onih koji bi sve rekli "bez dlake na jeziku", ali nikad nije pravio skandale.

Francuz je isti pristup zadržao po okončanju lepe karijere u kojoj mu je najveće dostignuće 6. mesto na ATP listi i četvrtfinala na Australijan openu i Vimbldonu. Možda bi mogao i više da nije sv evreme igrao u eri Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

"Velika trojka" je za to vreme zajedno osvojila čak 64 grend slem trofeja. Nole je ovog januara osvojio svoj 10. AO, ukupno 22. mejdžor, uprkos tome što je turnir igrao sa povredom tetive levog kolena.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal
foto: AP

Gael Monfis je sa bivšim kolegom i zemljakom pričao o tome u svom kanalu na "Tviču", a Simon je imao jednostavno objašnjenje.

- Koliko puta ste me videli da igram u trećem kolu ili u osmini finala sa bolom? Mnogo puta. Videli ste me na štakama u Australiji nakon što sam uganuo skočni zglob igrajući sa Rišarom Gaskeom. I pored toga, igrao sam u trećem kolu ili u osmini finala. To je bio moj nivo. Ponekad, čak i nedovoljno spreman, dostigao bih taj nivo. Novak Đoković, Rafa Nadal i Rodžer Federer bili su na nivou na kom su osvajali grend slemove. Kada su na 70%, ostvaruju isti rezultat kao vi kada ste na vrhu.

Žil Simon je govorio i o fizičkim problemima koje trpe Đoković i Nadal na velikim turnirima i kako uprkos njima nastavljaju da osvajaju titule. Kao primer je naveo baš Đokovićev trijumf na Ozi openu, kao i prošlogodišnji Nadalov pohod na 14. titulu Rolan Garosa sa umrtvljenim nervima u ozbiljno povređenom stopalu.

- Kada govorimo o povredama Novaka Đokovića ili Rafe Nadala, mislimo da nas zezaju jer opet osvoje grend slem. Ali osvajanje grend slema je njihov nivo. Imaju toliku prednost nad momcima iza da, čak i ako nisu na maksimumu, pobeđuju. Oni su najjači - zaključuje Žil 'Žilu' Simon.

Novak Đoković, Žil Simon
foto: AP

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.