"NEKA SUMNJAJU I DALJE"! Đoković BESAN poslao poruku onima koji ga mrze!
Novak Đoković na konferenciji za novinare, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

INTERESANTNA IZJAVA

"NEKA SUMNJAJU I DALJE"! Đoković BESAN poslao poruku onima koji ga mrze!

Govorio je srpski teniser i o tome od koga mu preti najveća opasnost iz drugog dela žreba

Objavljeno: 15:27h

Prošle godine maltene politički zatvorenik, ove godine pobednik. Još je daleko nedelja, za kad je zakazano finale Australijan opena, međutim, Novak Đoković je osvojio, ako ništa drugo, onda srca navijača u Melburnu.

Dugo se nisu videli, nedostajali su jedni drugima i kao što Srbin crpi energiju sa tribina Rod Lejver arene, stadiona na kome je podigao najviše grend slem pehara (devet), tako ga publika doživljava kao svog, jer je u prilici da gleda velikog šampiona.

Jedino što taj osećaj da je Novak na Petom kontinentu privilegovan u očima teniskih zaljubljenika nije do kraja prisutan, pošto se njegove odluke i(li) potezi uvek preisputuju. Čak i kad je očigledno da ga muči zadnja loža leve noge, pojedinci sumnjaju da je povređen.

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Neka sumnjaju i dalje. Interesantno je da se samo u moje povrede sumnja, a kada se drugi igrači povrede i to utiče na njih, onda su oni žrtve, a ja sam igrač koji se pretvara. Nemam neki osećaj da nekome nešto moram da dokažem. Imam snimak magnetnom rezonancom i ultrazvuk što ću i dokazati. Ne znam da li ću to objaviti u dokumentarcu. Možda hoću, a možda i neću. Apsolutno me ne interesuje šta ljudi misle, zabavno mi je kako se nastavlja narativ drugačiji nego na neke druge igrače. Navikao sam da se suočavam sa tim, to me motiviše i to mi daje dodatnu snagu - pomalo je gnevan Srbin na konferecniji za medije posle pobede nad Aleksom de Minorom i plasmana u četvrtfinale.

Lebdi senka nad Novakom da li će moći da izdrži turnir do kraja. Bolovi su prisutni, videlo se i na susretu sa Australijancem, mada je na početku 2023. delovalo da je fit.

- U tom trenutnku nije izgledalo da će se desiti da sam ovde, ali sam zahvalan. Imao sam isksutva sa ovakvim stvarima u karijeri, znam da mi telo odgovora dosta dobro. Nedelju dana pre ovoga sam samo mislio o tome da budem u dovoljno dobrom stanju, sad imam razloga da verujem da mogu da odem do kraja. Uvek verujem, samo sada nisam zbog noge - izjavio je srpski teniser.

1 / 3 Foto: EPA/Lukas Coch

U ovom trenutku, od svih učesnika četvrfinala, jedino Novak Đoković može da se pohvali činjenocom da je u karijeri osvajao grend slem, što bi trebalo da mu bude komparativna prednost.

- Cicipas je najopasniji sa druge strane, igrao je dosta bitnih završnica. Stefanos Cicipas je sve bliži vrhu, tu je i nekoliko Amerikanaca koji rade sjajan posao. Bio sam mnogo puta u ovoj situaciji, ali to pomaže da shvatim u ključnim danima šta treba da radim.

Ako slavi u Melburnu Novak bi se poravnao sa Rafaelom Nadalom na listi grend slem pehara.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.