NOVAK DOBRO PROFITIRAO PROLASKOM U ČETVRTFINALE: Korak bliže teniskom tronu, a i novčana nagrada nije zanemarljiva!
Novak Đoković, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

mnogo pozitivnih stvari

NOVAK DOBRO PROFITIRAO PROLASKOM U ČETVRTFINALE: Korak bliže teniskom tronu, a i novčana nagrada nije zanemarljiva!

Srpski as je plasmanom u četvrtfinale zaradio 360 bodova

Objavljeno: 14:38h

Novak Đoković je brutalno ponizio Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena i na taj način zakazao duel sa Rusom Andrejem Rubljovim.

Ovom pobedom Novak je već ostvario i značajne benefite, iako je njegov glavni cilj pehar i 22. Grend slem titula, a ujedno jubilarna 10. na Australijan openu.

Đoković je plasmanom u četvrtfinale zaradio 360 bodova, zbog čega je već sada pretekao Stefanosa Cicipasa na ATP listi uživo i trenutno je treći teniser sveta, a zadržao je šanse da do kraja, ako osvoji turnir ponovo bude na teniskom tronu, koji mu i pripada.

1 / 5 Foto: EPA/FAZRY ISMAIL

Ukoliko savlada Rubljova, Novak će preteći i trenutno drugog igrača sveta Kaspera Ruda.

Nije zanemarljiva i novčana nagrada za plasman u četvrtfinale, pošto je nagrada za to 555.250 australijskih dolara, što je 380.000 američkih dolara.

Ovom pobedom Novak je izjednačio i svoj lični rekord na Australijan openu po broju vezanih pobeda. Trujum nad De Minorom bio mu je 25. u nizu. Poslednji koji je Novaka pobedio u Australiji bio je Korejac Hjeon Čung još 2018. godine i tako je došao na još jedan korak od istorije, koju može da ispiše već u sredu protiv Rubljova.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.