APEL ZVEZDINE LEGENDE: Zašto Beograd nema bulevar Novaka Đokovića i gde je reč - novakizam u rečniku?
Foto: Profimedia

Interesantan zahtev

APEL ZVEZDINE LEGENDE: Zašto Beograd nema bulevar Novaka Đokovića i gde je reč - novakizam u rečniku?

Bivši košarkaš, a kasnije funkcioner fudbalskog kluba crveno-belih ističe da svaki grad na svetu može imati Južni bulevar, ali ne i bulevar najboljeg srpskog sportiste svih vremena
Objavljeno: 16:07h
foto: Fonet

- Zašto mi ne bismo mogli da ubacimo u naš rečnik, zar bi to smetalo, recimo, reč 'novakizam' ili nešto slično tome? Lingvisti bi sigurno odredili šta je najbolje. Ta reč simbolizovala bi uspeh, poštenje, rodoljublje - naveo je Cvetković.

On je rekao da mu je žao što se Srbija ili Beograd ne oduže na adekvatan način Đokoviću, čoveku i sportisti koji je "proslavio i još proslavlja ovu zemlju i ovaj grad i čijom zaslugom milijarda ljudi na planeti nekoliko puta godišnje sluša himnu Bože pravde dok se srpska zastava podiže na jarbol".

foto: AP

- U vreme SFRJ, kad odete u neku zemlju čiji stanovnici i ne znaju gde se Jugoslavija nalazi, kažete Tito i svi znaju odakle dolazite. Danas nema kontinenta na koji odete i kažete Novak Đoković, a da ne znaju da ste iz Srbije. Da li može da se uradi više u ljudskom i sportskom životu - napisao je Cvetković.

BONUS VIDEO: Pogledajte novu epizodu Espreso dizanja sa Dijanom!

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.