NADAL FRAPIRAO SVE U PARIZU: Sledeći meč je možda moj POSLEDNJI na Rolan Garosu, prolazim kroz PATNJU....
Rafael Nadal, Foto: EPA/Yoan Valat

sat otkucava

NADAL FRAPIRAO SVE U PARIZU: Sledeći meč je možda moj POSLEDNJI na Rolan Garosu, prolazim kroz PATNJU....

Pre dve nedelje sam se samo nadao, nisam znao da li ću igrati - napomenuo je Nadal

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal ističe da nikada ne zna kada može da se povredi i koji meč može da mu bude poslednji u karijeri.

I pored toga igra sjajno, mada nije u formi u kakvoj obično dolazi u Pariz, pa je na Rolan Garosu došao do četvrtfinala gde ga očekuje 59. duel u karijeri sa Novakom Đokovićem.

1 / 5 Foto: EPA/Yoan Valat

Nadal je na konferenciji u više navrata isticao "svoju situaciju", misleći na hroničnu povredu levog stopala, koja ga u poznom delu karijere muči stalno, u većoj ili maloj meri.

NADAL STREPI I ZA NASTAVAK KARIJERE: Rafa ima retku BOLEST koja ga muči još od 2004! Zbog nje su stradala i kolena!

Podsetio je Rafa i da nije igrao meč ovakvog intenziteta od marta i povrede u Indijan Velsu koja je doprinela kraju serije od 20 mečeva bez poraza od početka 2022.

- Ne znam 100 odsto, moj prošli meč s Novakom je bio prošle godine ovde. Nisam igrao ovakve mečeve poslednja tri meseca, biće to veliki izazov. Pobedio je poslednjih devet mečeva u nizu... Znam kakva je moja situacija i prihvatio sam je. Ne mogu da se žalim mnogo, stigao sam u četvrtfinale Rolan Garosa. Pre dve nedelje sam se samo nadao, nisam znao da li ću igrati - napomenuo je Nadal.

Novak Đoković
foto: EPA/Mohammed Badra

Tridesetpetogodišnjak sa Majorke je nedavno otkrio da on povredu stopala konstantno vuče sa sobom i samo može da se nada da se ona neće "upaliti" u nekom trenutku.

- Moja situacija je takva da nikad ne znam da li će mi sledeći meč na Rolan Garosu biti i poslednji. Naravno, prošao sam kroz patnju sa svojim stopalom i ne znam šta može da se desi u bliskoj budućnosti i ne znam šta može da se desi sa mojom karijerom, tako da samo mogu da uživam i borim se da živim san, a to je da igram tenis i da sam u završnicama turnira. Hoću sebi da dam šansu da sam tu - objasnio je trinaestostruki šampion Frenč opena.

Duel Novaka i Rafe biće na programu u utorak, a tačan termin se još čeka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.