FIFA ZAPRETILA, ENGLESKA POKLEKLA: Hari Kejn presekao, neće da rizikuje veliku KAZNU!
Hari Kejn, Foto: Profimedia

morali su

FIFA ZAPRETILA, ENGLESKA POKLEKLA: Hari Kejn presekao, neće da rizikuje veliku KAZNU!

Timovi su već istakli da će platiti kazne koje bi inače dobili zbog propisa

Objavljeno:

Sada je i zvanično, neće biti "OneLove" trake sa duginim bojama u Kataru, pošto su i Vels i Engleska objavili da ih neće nositi na svojim utakmicama! Englezi su se dugo kolebali, ali su ipak posustatli.

Pre početka šampionata je istaknuto da neće stvarati problem oko ovakvih stvari, ali je potom FIFA zapretila da bi svako ko na ruci nosi ovu traku mogao da dobije žuti karton na početku susreta, pa je Hari Kejn istakao da će snositi posledice.

Međutim, Englesi su ipak posustali u ovoj borbi.

- FIFA je bila vrlo jasna da će uvesti sankcije ako naši kapiteni nose trake na terenu za igru. Kao nacionalni savezi, ne možemo da stavimo naše igrače u poziciju da se suočavaju sa sankcijama u vidu kartona, tako da smo zamoliti naše kapitene da ne pokušavaju da nose trake na utakmicama Svetskog prvenstva - stoji u zajedničkom saopštenju ovih zemalja.

Timovi su već istakli da će platiti kazne koje bi inače dobili zbog propisa o dresovima, ali ne žele da dovedu u problem svoje fudbalere.

- Veoma smo frustrirani odlukom FIFA-e za koju verujemo da je bez presedala, pisali smo organizaciji u septembru i obavestili ih o našoj želji da nosimo traku OneLove kako bismo aktivno podržavali uključivanje u fudbal i nismo imali odgovor - dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Engleska svoj prvi meč igra protiv Irana od 14 sati.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.