AMERIKANCI SKENIRALI GRUPU "ORLOVA" PRED MUNDIJAL: Srbija - ČUDO koje je moguće!
Fudbaleri Srbije, Foto: profimedia, EPA/Maxim Shipenkov i EPA/Antonio Cotrim

NE BI BILO PRVO

AMERIKANCI SKENIRALI GRUPU "ORLOVA" PRED MUNDIJAL: Srbija - ČUDO koje je moguće!

Grupa je izrazito teška

Objavljeno: 14:44h

ESPN, najveći američki sportski medij, u najavi grupe G Svetskog prvenstva u Kataru imao je zanimljiv opis Srbije.

ESPN, kao vodeći sportski mediji u Sjedinjenim Američkim Državama, smatra da je moguć prolaz Srbije u četvrtfinale Mundijala i dalje, ali i da bi to bilo "ništa drugo do čuda".

U velikom članku u kom su doneli najavu svih osam grupa na Mundijalu, novinari Tim Vikeri, Aleks Holiga i Ed Dov izneli su mišljenja o sve četiri reprezentacije grupe G: Brazilu, Srbiji, Švajcarskoj i Kamerunu.

Holiga je bio zadužen za "orlove" i napisao je sledeće:

- Grupa je izrazito teška i čak ako Srbija prođe u nokaut fazu, naredni rivali neće biti nimalo lakši. Prolazak kroz osminu finala i sve posle toga je moguće, ali to bi bilo ništa drugo do čuda.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: EPA/Frederik Varfjell

Amerikanci nisu poznati po praćenju fudbala, ali ovde nisu daleko od istine, jer svi znamo kakav je potencijal Srbije, te da je moguće doći do najboljih osam, ali treba biti realan i reći da mora dosta toga da se poklopi. Ne bismo tako nešto nazvali čudom, kao što je novinar ESPN naveo, ali bi svakako bilo iznenađenje u svetskom fudbalu.

ESPN navodi Brazil kao apsolutnog favorita grupe, dok za Švajcarsku navodi da će se boriti sa Srbijom za drugo mesto.

- Utakmica protiv Srbije biće odlučujuća za Švajcarsku – ne samo zato što je to poslednji meč grupe, već zato što se radi o selekcijama sličnog kvaliteta koje će se boriti za drugo mesto. Ako pobede Srbiju, imaju dobru šansu da prođu u osminu finala - piše na sajtu američkog medija.

Kada je reč o Kamerunu, novinar Ed Dov ističe da je dobar start protiv Švajcarske imperativ za ovu selekciju, ali dodaje da eventualni dobar rezultat u prvom kolu ne garantuje ništa afričkoj selekciji jer moraju u kontinuitetu da igraju dobro.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.