ŽENE ENGLESKIH FUDBALERA "NA MERAMA" U KATARU: Godinu dana ZATVORA ukoliko PREKRŠE jedan poseban ZAKON (FOTO)
Pojedine žene fudbalera Engleske, Foto: Printscreen/Instagram/@megan_davison

KODEKS PONAŠANJA

ŽENE ENGLESKIH FUDBALERA "NA MERAMA" U KATARU: Godinu dana ZATVORA ukoliko PREKRŠE jedan poseban ZAKON (FOTO)

Očekivano neće biti tolerisano "prikazivanje tela" više od dozvoljenog, kao ni ispijanje alkohol i psovanje u javnosti i mnoge druge stvari

Objavljeno:

Svetsko prvenstvo u u Kataru počinje 20. novembra, u Srbiji su velika očekivanja o čemu je govorio i selektor Dragan Stojković Piksi.

Osim fudbala spominju se i strogi zakoni zemlje domaćina Mundijala, a žene i devojke reprezentativaca Engleske navodnosu dobile kodeks ponašanja, odnosno šta smeju i ne smeju tokom planetarne smotre.

Fudbaleri Engleske pred meč sa Mađarskom
Fudbaleri Engleske pred meč sa Mađarskomfoto: EPA/Zsolt Szigetvary

Britanski mediji preneli su ovu informaciju, a zbog jedne stvari mogli bi da dobiju od 6.000 funti kazne do godinu dana zatvora.

U pitanju je kršenje stroge politike Katara kada se radi o bacanju smeća, jer je po njihovom zakonu to nelegalno i kažnjivo.

Luk Šo i Anuška Santos
Luk Šo i Anuška Santosfoto: Printscreen/Instagram/anouskasantos

"San" je objavio da je ženama fudbalera skrenuta pažnja da se skromno oblače i u javnosti i na utakmica, odnosno da se neće tolerisati "prikazivanje tela" više od dozvoljenog.

Naravno, zabranjeno je ispijanje alkohola, psovanje u javnosti, puštanje muzike, pevanje, vikanje i generalno nepriklandno ponašanje, ali one su po svemu sudeći našle rešenje za to.

Fern Megvajer i Megan Pikford
Fern Megvajer i Megan Pikfordfoto: Printscreen/Instagram/meganpickford_

Takođe, mediji sa Ostrva pisali su i da su lepše polovine izabranika Gereta Sautejgeta rezervisale jedno ostrvo udaljeno 25 minuta brodom od Dohe, a cene su paprene pošto kućica za spavanje košta 6.000 funti na dan.

Inače, ekipu engleskih WAGs (supruge poznatih sportista) predvodiće kako priliči žena napadača i kapitena Totenhema Harija Kejna - Kejt Kejn. Tu se još ističu Megan Pikford, (žena Džordana Pikforda), Saša Etvud (Džek Griliš), Fern Megvajer (Hari Megvajer), Eni Kilner (Kajl Voker), Anuška Santos (Luk Šo), Šarlot Tripije (Kiran Tripije)...

Kejt i Hari Kejn
Kejt i Hari Kejnfoto: Printscreen/Instagram/katekanex

Za kraj, da se vratimo na fudbal. Englezi će biti u grupi B sa Iranom, Amerikom i Velsom.

Prva utakmica je 21. novembra protiv Irana od 14 časova, a četiri dana kasnije od 20 sati sledi Amerika. Na kraju ide Vels u istom terminu 29. novembra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.