"MUŠKARAC OD 193 cm - UPOTREBITE MAŠTU!" Koleginica je "nedeljama imala NOĆNE MORE"
Rajli Gejns, Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

obdaren(a)

"MUŠKARAC OD 193 cm - UPOTREBITE MAŠTU!" Koleginica je "nedeljama imala NOĆNE MORE"

Amerikanka otkrila kako je deliti svlačionicu sa transrodnom plivačicom

Objavljeno: 15:06h

Plivačica i zagovornica čistog ženskog sporta Rajli Gejns otkrila je da je transrodna plivačica Lija Tomas toliko dobro obdarena da je morala da se 'suzdrži od gledanja' u njeno međunožje u svlačionici koju su delili na plivačkom mitingu.

Otkako se takmičila protiv Tomas(a) na NCAA šampionatu 2022, Gejns tvrdi da je dozvoljavanje biološkom muškarcu da se takmiči sa sportistkinjama nepravedno, a otkrila je i kako je bilo nezgodno presvlačiti se pored nje(ga) u svlačionici.

- To je bila situacija koju sam pokušala da se suzdržim da ne pogledam u potpunosti - rekla je Gejns u podkestu Club Random, čiji je transkript DailiMail dobio pre objavljivanja.

- Ne možemo to da ne vidimo. Biti u tom prostoru sa muškarcem, to je kao loš udes.

Voditelj podkesta Bil Maher je više puta tražio od Gejns da kaže nešto više o fizičkom stanju Tomasa, koji se pridružio ženskom plivačkom timu Univerziteta u Pensilvaniji nakon što se tri godine takmičio u muškoj ekipi.

- Pokušavala sam da izbegnem ovo pitanja... Muškarac od 6 stopa i 4 inča (193 centimetra). Upotrebite maštu - odgovorila je Gejns.

Prošle nedelje, bivša plivačica Univerziteta Pensilvanije Pola Skenlan rekla je da je „nedeljama imala noćne more“ nakon što je delila svlačionicu sa Tomasom.

Gejns je postala jedna od najglasnijih u borbi protiv dopuštanja biološkim muškarcima da se takmiče sa ženama, rekavši da njihova veća snaga i izdržljivost čini trke nepravednim, pa čak i besmislenim.

To je deo veće debate o tome da li trans ženama treba dozvoliti da se pridruže ženskim sportskim timovima, da koriste ženska kupatila ili čak da provode zatvorske kazne u ženskim zatvorima.

NOMINOVANA ZA ŽENU GODINE, A NIJE ŽENA?! Transrodna plivačica podelila naciju, druge takmičarke traže zabranu!

Rajli i drugi kritičari kažu da to nije ni bezbedno ni pošteno, i da služi za 'brisanje' žena.

- Mislim da čak i korišćenje termina trans žena daje Tomasu nešto od našeg jezika kao žene - kaže ona u podkastu.

- Mislim da je 'trans žena' podgrupa muškaraca. Ne verujem da su trans žene žene - izričita je Gejns.

Na šampionatu u Atlanti u martu 2022., Tomas je pobedila na 500 jardi slobodnim stilom za žene, postavši prva trans žena koja je osvojila nacionalno prvenstvo u plivanju i postala simbol trans sportista — izazivajući i protivljenje i podršku.

Lija Tomas
Lija Tomasfoto: Profimedia

Aktivisti za trans prava kažu da su transrodne žene prave žene, da ih treba uključiti u sport i da nemaju prednost u odnosu na biološke žene jer trpe toliku diskriminaciju. Po rezultatima takničenja se ne čini da ih to ometa...

U istoj epizodi, Gejns raspravlja o drugim pogledima na rod, uključujući kako su muškarci postali manje muževni u poslednjih nekoliko decenija. Rajli kaže da američkom društvu treba „više muževnih muškaraca“ i hvali borce u Drugom svetskom ratu.

- To je poslednji put da smo imali jake muškarce. Razmislite o ovome, 1940-e, Drugi svetski rat. Muškarci su lagali o svojim godinama da bi se prijavili. Sada, 2023. godine, imamo muškarce koji lažu o svom polu da bi ušli u ženske sportske ili ženske zatvore ili kućna skloništa ili sestrinstva ili kupatila, svlačionice.

Rajli Gejns
Rajli Gejnsfoto: Jason Getz / Zuma Press / Profimedia

Ona krivi društvo što je redefinisalo 'muškost kao toksičnu i lošu i nepoželjnu'.

Bonus video:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.