SLOMLJENO SRCE I GUBITAK VOLJENE ISKORISTIO KAO MOTIV! PRIČA KOJA POKAZUJE DA JE LJUBAV NAJVAŽNIJA! (VIDEO/FOTO)
Matijas Štajner, Foto: epa/ ANATOLY MALTSEV, Youtube/Florid Miston

TUŽNO I INSPIRATIVNO

SLOMLJENO SRCE I GUBITAK VOLJENE ISKORISTIO KAO MOTIV! PRIČA KOJA POKAZUJE DA JE LJUBAV NAJVAŽNIJA! (VIDEO/FOTO)

Verovatno niste čuli za Matijasa Štajnera, ali zbog priče pred vama donosi nešto više od sporta.

Objavljeno: 08:06h

Matijas Štajner je sada već davne 2008. godine ispunio obećanje koje je dao suprugi. Naime, na Olimpijskim igrama osvojio je zlatnu medalju... Samo nekoliko meseci ranije njegova supruga je preminula od posledica saobraćajne nesreće.

Umesto da odustane, on je nastavio da trenira i da se sprema kako bi dato obećanje i ispunio.

Nije samo osvojio medalju za svoju zemlju, i dokazao da odustajanje nije opcija, nego je i na dodeli medalja izvukao sliku supruge, pokazujući je paralelno sa odličjem koje je osvojio što je mogla da vidi cela planeta.

1 / 7 Foto: epa/ ANATOLY MALTSEV

Matijas Štajner rođen 25. avgusta 1982. u Beču. Penzionisani je austrijsko-nemački dizač tegova i osvajač zlatne olimpijske medalje.

Slične priče se mogu čuti i za razne muzičare, glumce i sportiste, da su uprkos gubitka najvoljenijih uspeli da smognu snage da odrade posao, pa tek onda da se posvete tugovanju.

Matijas Štajner se takmičio za Austriju na međunarodnom nivou od 1998. do 2005. godine, na evropskim prvenstvima, svetskim prvenstvima i Letnjim olimpijskim igrama 2004.

Od 2002. do 2005. bio je četiri puta austrijski državni šampion u kategoriji +105 kg, i drži austrijske rekorde u kategorijama −105 kg i +105 kg. 2005.

Štajner je napustio austrijski savez za dizanje tegova i oženio se Nemicom.

Iako mu je supruga umrla u saobraćajnoj nesreći, karijeru dizanja tegova nastavio je u Nemačkoj, na kraju je dobio nemačko državljanstvo početkom 2008, osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu 2008, i zlatnu medalju na Letnjim olimpijskim igrama 2008.

Espreso/V.G


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.