UMRO ĐUZEPE ROS!
Foto: Pexels

tuga!

UMRO ĐUZEPE ROS!

Nekoliko godina se borio sa Alchajmerovom bolešću

Objavljeno:

Slavni Đuzepe Bepi Ros, nekadašnji bokserski šampion, preminuo je u 80. godsini života. Bio je osvajač bronzane olimpijske medalje u Tokiju 1964. i svetski vojni šampion.

Pre šest dana njegov brat Ernesto, bivši italijanski šampion u supervelter težini, preminuo je od Kovida. Virus je bio fatalan i za Đuzepea „Bepija“ Rosa.

Bepi, "Stena sa Pjave", nio je osvajač olimpijske bronzane medalje u boksu u teškoj kategoriji u Tokiju 1964. Bio je svetski vojni šampion 1963. godine, a 1964. osvojio je svoju prvu titulu italijanskog prvaka.

Kada je učestvovao na Olimpijskim igrama, još uvek je bio amater, a već sledeće godine postao je profesionalac. Potvrdio se kao šampion Italije u teškoj kategoriji 1970, 1971. i 1972.

Pobedio je u 42 meča od 60, od ​​čega 24 nokautom. Bepi Ros, poreklom iz Santa Marija di Pjave, živeo je u Suzegani gde je, okačivši rukavice, držao restoran zajedno sa suprugom Marijom.

Nekoliko godina se borio sa Alchajmerovom bolešću, zbog koje je morao da ode u invalidska kolica, o kojima se brinula njegova porodica. Ostavlja dve ćerke Meri i Patriciju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.