Otvoreno pismo Vanji Udovičiću: Zašto ste precrtali najstarije sportsko društvo u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

BEZ DLAKE NA JEZIKU

Otvoreno pismo Vanji Udovičiću: Zašto ste precrtali najstarije sportsko društvo u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Sadašnja uprava, koja je od prethodne nasledila milionske dugove, od 2013. godine više puta je molila za prijem sve nadležne institucije ali za ovo sportsko društvo niko nije imao sluha
Objavljeno: 21:30h

- Poštovani ministre Udovičiću,

Ako i zanemarimo činjenicu da od 2013.godine, od kada ste i zvanično na čelu Ministarstva za omladinu i sport, niste odgovorili ni na jedan poziv, mejl i molbu da primite u svoj kabinet bilo koga iz uprave sportskog društva Radnički, ipak ne možemo da zažmurimo na niz neistina koje ste prekjuče izneli u jutarnjem programu televizije Pink.

S ponosom ste govorili o ulaganju u omladinu i sport, vašoj dužnosti da obezbedite mogućnost normalnog funkiconisanja ,ali prvo i najstarije sportsko društvo u Srbiji očigledno ne ulazi u vašu statistiku. I ne govorimo tu samo o Radničkom, već o 3 000 dece uključujući i decu sa posebnim potrebama i inavliditetom, kojima ste između ostalih i vi uzor poštovani ministre a kojima uskraćujete pravo na treniranje i mogućnost za napredovanjem.

Na pomenutoj televiziji izjavili ste i to da ste više puta razgovarali, kako sa sadašnjom tako i sa bivšom upravom SD Radnički, iako je bivša uprava razrešena svojih dužnosti mnogo pre nego što ste vi došli na mesto ministra omladine i sporta , a sadašnju niste udostojili ni jednog odgovora od 2013.godine do danas.

Ne samo da niste upućeni u probleme SD Radnički jer sa Ministarstvom ne postoji nikakva komunikacija, već niste našli za shodno da nam na bilo koji način pružite podršku na manifestacijama koje smo organizovali kao bismo izmirili svoje dugove, niti ste se pojavljivali na obeležavanju godišnjica najstarijeg sportskog društva.

U vaš kabinet primljeni smo samo jedanput „preko veze“ i to da bismo se javno izvinili zbog istine gospodine Udovičiću, da ni na jednu molbu upućenu vašem ministarstvu nismo dobili odgovor zbog čega ste najtrofejnije sportsko društvo u Srbiji kako vi to kažete „precrtali“.

Dok smo slušali priče kako Ministarstvo nema novca za SD Radnički, samo na račun Kik boks saveza Srbije u 2015.godini uplaćeno je preko 29.7000.000 dinara samo iz vašeg budžeta.

Kako za lošu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi najstarije sportsko društvo u Srbiji okrivljujete upravu, želimo da vam kažemo i to da sebe ne doživljavamo kao čelnike koji uživaju u statusu koji im se podrazumeva titularno. Nismo se za te pozicije kandidovali niti na njih došli lobiranjem ili međupartijskim smicalicama, već smo ih prihvatili kao i neravnopravnu borbu koju vodimo kako bismo spasili Radnički od gašenja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.