ZVEZDA PRVAK EVROPE: Treći put u istoriji kluba!
Foto: sd-crvenazvezda.net

bravo!

ZVEZDA PRVAK EVROPE: Treći put u istoriji kluba!

Crveno-beli na krovu Evrope

Objavljeno:

Karatisti Crvene zvezde osvojili su minulog vikenda titulu prvaka Evrope u disciplini borbe.

Prvenstvo Evrope u tradicionalnom karateu (ETKF) održano je od 29. do 31. oktobra u Beogradu. Seniorska ekipa Crvene zvezde je u izuzetno jakoj konkurenciji ekipa iz 29 zemalja osvojila prvo mesto i zlatnu medalju.

Ekipa u sastavu Nenad Đuričić, Milan Pavlović, Igor Popov i Srđan Marić koji je nastupao za naš tim kao pozajmljeni borac iz Karate kluba Banatski cvet iz Zrenjanina, predvođeni trenerom Igorom Gajićem došla je do ovog neverovatnog uspeha.

Uz titulu prvaka Evrope u seniorskoj konkurenciji i kadeti Crvene zvezde u sastavu: Aljoša Petrović, Andrej Stanić i Mihailo Šmit su nas obradovali osvajanjem srberne medalje u disciplini kate, dok je Emilija Antanasijević osvojila bronzanu medalju u katama u konkurenciji juniorki.

– Veoma sam ponosan na našu ekipu. Bilo je veoma teško stići do ovakvog uspeha u izuzetno jakoj konkurenciji. Ipak, moji borci su uspeli da savladaju sve prepreke i dođu do pehara. Zahvaljujem se i našem bratskom Karate klubu Banatski cvet i njihovom treneru Nikoli Vukeliću što su nam ustupili Srđana Marića koji je zajedno sa Nenadom, Milanom i Igorom ostvario ovaj neverovatni uspeh. Čestitam svima na fantastičnim rezultatima – istakao je Igor Gajić, trener crveno-belih.

Karate klub Crvena zvezda je osvojio svoju treću titulu prvaka Evrope. Prve dve su osvojene 1997. i 1998. godine, dok su crveno-beli dva puta osvajali i titule šampiona sveta, 2013. i 2015. godine.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.