NAJBOLJA ATLETIČARKA PREDVODI SRBIJU: Ivana Španović Vuleta učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Beogradu
Foto: Atletski savez Srbije

odlična vest

NAJBOLJA ATLETIČARKA PREDVODI SRBIJU: Ivana Španović Vuleta učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Beogradu

Takmičenje je na programu od 18. do 20. marta naredne godine

Objavljeno: 12:32h

Manje od pet meseci ostalo je do Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, a prema rečima saveznog kapitena Edina Zukovića sa sigurnošću se može tvrditi da će selekciju Srbije na tom takmičenju predvoditi jedna od najboljih planetarnih skakačica udalj svih vremena Ivana Španović Vuleta.

- Posle razgovora sa direktorom Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodanom Brankovićem i sa mnom kao selektorom reprezentacije, Ivana je sa članovima njenog tima odlučila da bude takmičarski aktivna tokom čitave sledeće godine. Taj projekat mogao bi da bude produžen i do Letnjih olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. O tom potom, ali ono što je izvesno je da će Ivana Španović Vuleta biti predvodnik našeg tima na Svetskom prvenstvu u dvorani, čiji smo domaćini - rekao je Zuković.

Ivana Španović
foto: Profimedia

Osim Španović Vulete, potrebne kriterijume za nastup u Beogradu od 18. do 20. marta naredne godine ispunili su bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, kao i srednjeprugaš Elzan Bibić u disciplini 3.000 metara.

- Od njih očekujemo da se dobro pripreme i da se upuste u borbu za visok plasman - naveo je Zuković.

Takmičenje pred domaćom publikom je čast i predstavlja veliki izazov za najbolje srpske atletičare i atletičarke, ali i za Organizacioni odbor Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu.

Podsetimo, Beograd je 2017. godine bio domaćin Evropskog prvenstva u dvorani, koje je bilo i najbolja preporuka da Svetska atletika pre dve godine u Monte Karlu našem glavnom gradu dodeli domaćinstvo Svetskog dvoranog prvenstva 2022. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.