Otišao sam da učim aikido, a završilo se tako što su me devojke razmazale po strunjačama! (VIDEO) (FOTO)
Foto: Story/Vladimir Šporčić/Youtube/Printscreen/Espreso.co.rs

Oprobah se!

Otišao sam da učim aikido, a završilo se tako što su me devojke razmazale po strunjačama! (VIDEO) (FOTO)

Rekli su mi da ću sutradan imati upalu mišića, ali kada sam ustao iz kreveta, nije me bolelo apsolutno ništa, za divno čudo...

Objavljeno: 21:27h
Aleksa Radosavljević

Većina nas voli sport! Još od malih nogu, kada nas neko stariji prvi put pusti da ga pobedimo u šahu, sportski duh postaje stalan deo ličnosti!

Onda počinjemo da igramo fudbal, basket, da idemo na karate, da se takmičimo gde god stignemo! U čemu god stignemo...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ali, kao što skoro sve dojadi jednog dana, tako i takmičenje zarad samog takmičenja može da postane bespotrebno! Ukoliko se ikada tako osetite, vreme je da se oprobate u aikidu!

Pitate se zašto?

foto: Story/Vladimir Šporčić

Zato što aikido nije sport, već plemenita borilačka veština, čiji cilj nije nasilje, nije pobeda, nije nadjačavanje slabijeg. Cilj je da vaše telo postane i ostane snažno, savitljivo, izdržljivo, zdravo!

Izašla sam pijana u miniću u centar Beograda: Izvatali su me, napadali su me, ali to nije bilo najgore od svega! (VIDEO)

I to ne samo telo, već i duša, ličnost... Ovakvu tvrdnju je moguće objasniti i etimološki!

Naziv aikido čine tri japanska sloga- ai, ki i do. Često su prevođeni kao harmonija, energija i put, tako da se aikido može prevesti kao „put harmonije kroz energiju“.

A pošto svaki drugi dan igram fudbal (tačnije, branim), u jednom momentu mi je dojadilo da se takmičim, pobeđujem ili gubim (normalno, to se dogodilo posle poraza), pa sam odlučio da se zaputim put Senjaka, gde se održavaju treninzi Aikido kluba Košava!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.