AMERIKA BRUJI O SRBINU, A TO NIJE JOKIĆ: Uveo tim u plej-of nakon što su hteli da mu odseku nogu i 17 operacija!
Foto: Profimedia

Priča godine

AMERIKA BRUJI O SRBINU, A TO NIJE JOKIĆ: Uveo tim u plej-of nakon što su hteli da mu odseku nogu i 17 operacija!

Kako mnogi u tamošnjoj javnosti već sada govore po njemu bi trebalo da se nazove nagrada za povratnika godine

Objavljeno: 09:25h

Srbin je odveo Vašington u plej-of! Čovek koji je bio otpisan od svih, koji je prešao trnovit put, proživeo Golgotu, posle jezive povrede i preloma noge, sada je opet u vrhu NFL-a.

U pitanju je kvoterbek Aleks Smit, momak srpskog porekla, koji ima i tetovažu kojom to pokazuje, uveo je Vašington u doigravanje. Njegova ekipa je u odlučujučem, poslednjem meču ligaškog dela sezone, pobedila Filadelfiju 20:14 i tako osvojila diviziju Istok NFC i samim time osigurala mesto u plej-ofu.

Ekipa koja je uoči sezone ostala bez tradicionalnog imena je bila pod pritiskom da mora da pobedi, jer su Džajantsi protiv Dalasa stigli do šeste pobede u sezoni, a Smit je pokazao da tada najbolje funkcioniše.

Bacio dva tačdaun pasa za istorijski trijumf nad Iglsima jer je Vašington postao prvi tim u Superboul eri koji je stigao do plej-ofa nakon starta sezone 2-7.

Vašington će u prvoj rundi plej-ofa kao četvrti tim NFC biti domaćin Tampa Bej Bakanirsima, koje je Tom Brejdi predvodio do skora 11-5.

Bakanirsi su u nedelju savladali Atlantu 44:27, a Brejdi je sa četiri tačdauna stigao do ukupno 43 u sezoni iako ima isto toliko godina. On je tek drugi kvoterbek u istoriji koji je bacio više od 40 TD u jednoj sezoni sa dva različita tima, posle Pejtona Meninga.

A sad još malo o Smitu, jer je to zaslužio, a uostalom o tome sada bruji cela Amerika.

Naime, Srbin je u novembru 2018. godine doživeo jeziv prelom noge i njegov oporavak je trajao sve do početka ove sezone, a za taj put je prošao od reči lekara da bi mogao možda čak i da umre od sepse.

Zatim su mu govorili da će možda morati da mu amputiraju nogu i da nikada neće više hodati, pa sve do toga da nikad neće moći da se vrati na teren i igra američki fudbal na najvišem nivou.

I sve to je preturio preko glave, njegova upornost, istrajnost, vera, želja i nada nisu ni u jednom trenutku prestali, pa posle ukupno 17 operacija vratio se na teren i to ne samo da se vratio već je svom timu doneo divizijsku titulu.

Kako mnogi kažu bez dileme "Povratnik godine" i da bi čak ta nagrada trebalo da nosi ime po njemu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.