DOGOVORILI SE SRBI, HRVATI, CRNOGORCI I SLOVENCI: Ništa od regionalne lige - možda tek na proleće!
Ilustracija koronavirusa, Foto: Profimedia

LOŠE VESTI ZA LJUBITELJE SPORTA

DOGOVORILI SE SRBI, HRVATI, CRNOGORCI I SLOVENCI: Ništa od regionalne lige - možda tek na proleće!

Sistem takmičenja biće donesen naknadno, ako za to uopšte bude prilike

Objavljeno:

Regionalna vaterpolo liga neće se igrati makar do proleća - nacionalni savezi Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije usaglasili su se da se takmičenje u sezoni 2020./21.odvija u izmenjenom formatu.

- Naime, usled pandemije koronavirusa koja je ujedno i značajno otežala finansijsku situaciju u praktično svim klubovima, odlučeno je da se sledeće sezone neće igrati Regionalna liga klasičnim ligaškim sistemom. Svaka će država, odnosno nacionalni savez, održati svoje nacionalno prvenstvo, da bi se u proleće 2021, okvirno u martu ili aprilu, kada se steknu uslovi, odigrala turnirska završnica Regionalne lige - navodi se u saopštenju Upravnog odbora RVL.

Sistem takmičenja za RVL u sezoni 2020./21, broj klubova i kalendar će Upravni odbor doneti naknadno, nakon pomnijeg uvida u razvoj stanja s pandemijom, ali i nakon upoznavanja sa FINA i LEN kalendarom.

- Sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije) čvrsto podržavaju takmičenje Regionalne vaterpolo lige, te su odlučni da učine sve da ono opstane i u budućnosti - stoji u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.