Ne damo naš Sport: Najstariji sportski list na Balkanu ne izlazi u subotu! Zaposleni u štrajku!
Foto: Espreso

Zaključali se u redakciju

Ne damo naš Sport: Najstariji sportski list na Balkanu ne izlazi u subotu! Zaposleni u štrajku!

Posle mnogobrojnih nedaća u kojima su se našli zaposleni "Sporta" posle promene vlasnika, kap koja je prelila čašu bio je otkaz dvoma uglednih novinara
Objavljeno:
foto: Zorana Jevtić

Saša Mirković je pokrenuo završni čin rabote zvane gašenje najstarijeg sportskog lista u ovom delu Evrope i najstarijeg dnevnog lista u Srbiji, posle “Politike”. Juče, kasno popodne, dvoje naših kolega, Rada Nikolić i Željko Vujičić dobili su rešenja o prestanku radnog odnosa.

Zašto? Odgovor na časno, ljudsko i profesionalno pitanje zna samo taj čovek koji je, vođen nečasnim namerama, preuzeo „Sport” od Kompanije Novosti 1. oktobra 2015.

Namere i ponašanje kakve se kose sa poštenim poimanjem života i struke, Mirković je pokazao gotovo od prvog dana. Pokušao je da prevari zaposlene takozvanim aneksom ugovora po kojem svaki zaposleni prihvata na primanja manja za 20 odsto.

Srećom, na vreme smo prozreli prevaru i uspeli da se zaštitimo. Uzgred, u ugovoru o kupoprodaji „Sporta”, jasno stoji stavka da firma Beoton R d.o.o. preuzima zaposlene u “Sportu” pod POTPUNO ISTIM USLOVIMA KAKVE SU IMALI U KOMPANIJI NOVOSTI.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.