Ne damo naš Sport: Najstariji sportski list na Balkanu ne izlazi u subotu! Zaposleni u štrajku!
Foto: Espreso

Zaključali se u redakciju

Ne damo naš Sport: Najstariji sportski list na Balkanu ne izlazi u subotu! Zaposleni u štrajku!

Posle mnogobrojnih nedaća u kojima su se našli zaposleni "Sporta" posle promene vlasnika, kap koja je prelila čašu bio je otkaz dvoma uglednih novinara
Objavljeno:

Novinari u sportskom dnevnom listu "Sport" stupili su u petak u štrajk nakon sto je dvoje njihovih kolega dobilo otkaze.

Otkaze su dobili Željko Vujičić i jedna od najcenjenijih košarkaških novinarki Rada Nikolić.

Prethodno su zaposleni razgovarali sa predstavnicima uprave zbog višemesečnog kašnjenja plata posle čega je dvoje kolege dobilo otkaze.

Ostali novinari su se solidarisali s njima i zatvorili su se u prostorije redakcije. Nikolićeva je rekla Beti da je uprava angažovala "štrajkbrejkere" i da su prelomili nekoliko strana da bi list mogao u subotu da izađe, a tim povodom su izdali i saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti.

- Ukoliko vidite na kioscima 21033. broj „Sporta” (za subotu 30.jul 2016.), znajte da to nije novina, koju je proizvela legitimna redakcija „Sporta”

Nažalost, ono što se naslućivalo mesecima, tačnije od 1. oktobra 2015. godine, kada je Kompanija „Novosti” prodala DSL „Sport”, firmi „Beoton” iz Bora, danas se obistinilo: najstariji dnevni sportski list na Balkanu posle 71 godine časnog bitisanja u subotu ne izlazi!

Želimo da obavestimo javnost da to ne znači da je čuveni sportski list ugašen! Naprotiv, mi zaposleni u „Sportu” smatramo da su činom, koji je prelio čašu prepunu žuči, dični gazda novine Saša Mirković i njegova malobrojna prevarantska klika, ustvari, potpisali sebu presudu.

Naša prva poruka je da: NE DAMO NAŠ “SPORT”!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.