BOBANA VELIČKOVIĆ JE U POSLEDNJEM INTERVJUU PRIČALA O PLANOVIMA POSLE POROĐAJA: Imala je posebnu želju, ali...
Bobana Momčilović Veličković je preminula u 31. godini, Foto: Printscreen/Youtube/RTV Bor

Živote, baš si skot

BOBANA VELIČKOVIĆ JE U POSLEDNJEM INTERVJUU PRIČALA O PLANOVIMA POSLE POROĐAJA: Imala je posebnu želju, ali...

Nažalost, užasna sudbina se isprečila

Objavljeno:

Bobana Momčilović Veličković, zlatna srpska reprezentativka u streljaštvu, preminula je u nedelju u 31. godini od posledica komplikacija prilikom porođaja koji je imala pre 20 dana.

Ona je dobila eklampsiju zbog koje joj se prilikom porođaja stanje zakomplikovalo, upala je u komu, a poslednjih 5 dana njen mozak nije imao funkcije iako su se lekari na sve načine borili da joj spasu život.

Nažalost, posledice su bile tolike da je preminula i iza sebe ostavila supruga i tek rođenog sina koga nije stigla nijednom da vidi posle rođenja i pre smrti.

Bobana Veličković sa trudničkim stomakom na pobedničkom postolju
Bobana Veličković sa trudničkim stomakom na pobedničkom postoljufoto: Streljački savez Srbije

U svom poslednjem intervjuu koji je dala za lokalnu televiziju u Boru, gde je živela, pričala je o svojoj trudnoći i porođaju, ali i planovima za budućnost.

- Trebalo bi da se porodim u junu, a sad već pravim planove da sredinom oktobra izađem na prvo takmičenje, i to u Srbiji. To je sam početak sezone, tako da ću imati dovoljno vremena da se spremim za najveće izazove - ispričala je Momčilović Veličković.

Bobana je važila za jednu od najposvećenijih sportistkinja što je potvrdila u februaru kada je sa trudničkim stomakom išla na Evropsko prvenstvo i po ko zna koji put postala šampionka Evrope, pojedinačno i ekipno.

Ona je prilikom poslednjeg intervjua istakla da joj je žao što više dece se ne bavi nekim sportom.

- Odricanje je tu, ali i satisfakcija, donošenje medalja svom gradu i državi, da budeš uspešan u onome čime se baviš - rekla je Bobana između ostalog.

Na žalost, planovi su ostali ne ispunjeni, a srca cele Srbije i našeg sporta su ostala ispunjena tugom i zavijena u crno zbog njene prerane smrti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.