NAJBOGATIJI SPORTISTA SVETA BANKROTIRAO: Sada prosi novac od pratilaca na Instagramu - baš je nisko pao!
Mejveder i Mekgregor, Foto: AP

STRAŠNO

NAJBOGATIJI SPORTISTA SVETA BANKROTIRAO: Sada prosi novac od pratilaca na Instagramu - baš je nisko pao!

Kako li je uspeo da spiska milijardu?!

Objavljeno:

Sa 780 miliona dolara zarade u poslednjih deset godina, premašivši milijardu i (oko) sto miliona "zelenih novčanica" bokser Flojd Mejveder postao je zvanično najbogatiji čovek koji se ikada bavio sportom.

Pre oko godinu dana pridružio se Majklu Džordanu i Tajgeru Vudsu na kratkoj listi sportista koji su u karijeri "dogurali do milijarde" (uskoro im se, i pored pandemije koronavirusa ove godine priključuje i Kristijano Ronaldo). Međutim, Flojd je krenuo nizbrdicom. I to tolikom, da sada žicka novac od navijača.

Naime, on je ponudio svojim pratiocima na društvenim mrežama da mu plate 1.500 dolara za nekoliko minuta razgovora sa njiim, uz napomenu da možete da se oprobate i sa 60 dolara, ali onda ne bi bilo sigurno da će vas izvući, jer ćete biti deo lutrije.

Ovavko žickanje novca od navijača možda ne bi čudilo da se radi o nekome drugom, ali kada se ljubitelji sporta sete kako se sve razbacivao "milionima", ostaje pitanje - kako je uspeo da sve izgubi?

Prvu informaciju o tome servirao je nekadašnji UFC šampion Čael Sonen, komentarišući Mejvederovu najavu iz novembra prošle godine "da će se 2020, iako 43-godišnjak, još jednom vratiti borbama jer on i UFC šef Dejna Vajt dogovaraju spektakl".

- Pouzdano znam da će se sigurno opet boriti, barem još jednom, i to ne zato što želi nego zato što nema prebijene pare na računu, a ne želi da prodaje nekretnine i kola ispod cene! Svi znamo da je zaradio ogroman novac u karijeri, ali ljudi, morate shvatiti i ovo: Mejveder je baš glup čovek! Jer nije bitno koliko si zaradio nego koliko si od toga potrošio. A glupan je potrošio sve - kaže Čael Sonen.

Samo od boks meča sa UFC zvezdom Konorom Mekgregorom 2017. zaradio je više od 340 miliona evra. Irac je tada govorio:

- Taj čovek je u problemima. Morao bi da ostavi kockanje. Baš je teški zavisnik o kocki. Stalno o tome priča i stalno se kocka - izjavio je Mekgregor.

Flojdov bivši prijatelj, reper Fifti Sent prošle godine je bez oklevanja rekao:

- Gledaćete ga na tezgama u lokalnim birtijama. Osim ako mu neko ne ponudi veliku lovu za neku novu borbu. Jer ljudi... Flojd više nema love. Gotovo. Otišlo!

Mejveder je u ringu bio čudesan bokser - 50 pobeda u 50 profesionalnih mečeva, od toga 27 puta nokautom, ali... izgleda da je spiskao celu milijardu.

Podsetimo, njegova bivša žena je pre par meseci pronađena mrtva, a nekoliko nedelja kasnije njegova ćerka je izbola ljubavnicu svog dečka koju je zatekla sa njim na "gomili".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.