BIVŠI BORAC UFC-A I SVETSKI BJJ PRVAK O BORBI SA KORONOM: COVID je najgori i najagresivniji protivnik kog sam imao
Foto: Printscreen

MORAŠ OSTATI JAK A NEMOGUĆE JE

BIVŠI BORAC UFC-A I SVETSKI BJJ PRVAK O BORBI SA KORONOM: COVID je najgori i najagresivniji protivnik kog sam imao

UFC-ov veteran Serđo Moraeš trenutno se nalazi u poslednjoj fazi oporavka od COVID-19 bolesti koju je opisao kao nešto najteže s čim se do sada susreo.

Objavljeno: 21:42h

Brazilski MMA borac i dvostruki svetski prvak u brazilskoj džou-džici, Serđo Moraeš (14-6-1, 8-5-1 UFC), trenutno se nalazi u poslednjoj fazi oporavka od zaraze koronavirusom, odnosno COVID-19 bolesti. 37-godišnji veteran prve je simptome osetio dok je bio na putu kod roditelja. Kontaktirao je svog prijatelja doktora s kojim je otišao u bolnicu, da bi se tamo potvrdilo da je pozitivan. Usledila je izolacija i borba kakvu ni sam nije očekivao.

"Ovo je jako teška situacija, nikad nisam imao ovako teškog i agresivnog protivnika. Otišao sam u Sao Paulo da se brinem za roditelje, a na kraju su se oni brinuli za mene", rekao je "Panter" za MMA Fighting, ispričavši kako je to zapravo sve izgledalo nakon što je dobio dijagnozu:

"Nakon otprilike četiri ili pet dana, moj doktor me je pozvao, rekao mi da stavim masku i prošetam ulicom da vidim da li ću osetiti kratak dah. Smejao sam mu se i pitao ga da li je lud. Sportista sam ceo svoj život, bolestan sam par dana i on misli da ću imati problema s disanjem? Rekao sam mu da je lud. Prekinuo sam poziv, obukao se i odjednom sam teško disao već pri silasku niz stepenište. Pitao sam se šta mi se događa. Ostao sam bez vazduha i odjednom sam morao da sednem. Nisam ni izašao iz kuće."

Moraeš je sve vreme bolesti proveo u dvorišnoj kući iza kuće svojih roditelja. ni sa kim nije imao kontakt. Smatra da mediji u Brazilu ne prikazuju pravu sliku ozbiljnosti bolesti i da su zbog toga ljudi u njegovoj zemlji i dalje previše opušteni. Čak je bilo i nekih uličnih protesta protiv mera koje su im određene.

"Mislim da mediji ne govore sve o tome šta ti ova bolest uradi. U nekim trenucima imao sam potrebu da pronađem dugme kojim ću se ugasiti, jednostavno više nisam mogao. To te izdominira na neverovatan način. Lekovi su jaki i ne želiš ništa da jedeš ni da piješ. Ruke su ti vezane i preostaje ti jedino da ostaneš jak što je gotovo nemoguće", otkrio je.

Moraeš je prošle godine napustio UFC, nakon što je doživeo tri poraza u nizu i odlučio je da se posveti povratku na svetski vrh greplinga. Najvrednije pobede u karijeri ostvario je nad Nilom Megnijem, Timom Minsom i Devijem Ramosom, a u jednom trenutku imao je niz od sedam nastupa u Oktagonu bez poraza. Do UFC-a je došao preko prve sezone brazilskog Ultimate Fightera, gde je nastupio u finalu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.