KORONAVIRUS NAPRAVIO PRAVI HAOS U SVETU SPORTA: Pomera se jedna od najvećih manifestacija zbog zdravstvene pošasti!
Koronavirus, Foto: EPA/JEROME FAVRE

HAOS

KORONAVIRUS NAPRAVIO PRAVI HAOS U SVETU SPORTA: Pomera se jedna od najvećih manifestacija zbog zdravstvene pošasti!

Bron je odbacio ideju da Kina zameni datume sa nekom drugom zemljom iz kalendara

Objavljeno:

Čelnici Formule 1 pokušaće da pronađu novi termin za trku za Veliku nagradu Kine, ako bude odložena zbog epidemije koronavirusa u toj zemlji.

Vlasti u Šangaju preporučile su da se svi sportski događaji otkažu sve dok se ne stavi pod kontrolu smrtonosni koronavirus, koji se brzo širi. Trka u Šangaju trebalo bi da se vozi 19. aprila.

U iščekivanju odluke nadležnih, u Formuli 1 se pripremaju za svaki scenario, pa je izvršni direktor Ros Bron rekao da će, u slučaju odlaganja trke, pokušati da se pronađe rešenje i novi termin.

- Ako postoji verovatnoća da se ne održi u aprilu, mislim da će trka biti odložena. Ostavićemo otvorenu mogućnost da se trka održi kasnije tokom godine. Kina je entuzijastično, rastuće tržište i voleli bismo da tamo imamo trku - rekao je Bron, preneo je Motorsport.

Ilustacija Formule 1
Ilustacija Formule 1 foto: EPA/Wu Hong

Bron je odbacio ideju da Kina zameni datume sa nekom drugom trkom iz kalendara.

- To verovatno ne bismo radili. Pokušaćemo da pronađemo prozor i vidimo kada bi trka mogla da se održi, krajem sezone. Izgleda teško. Čekamo promotera trke i vlasti u Kini da donesu konačnu odluku. Otkazali su sve događaje u martu, nema javnih događaja niti aktivnosti - naveo je Bron.

Bron očekuje da će sve biti poznato za dve do tri nedelje. Šampionat Formule 1 počinje 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.