OPSADNO STANJE NA HRVATSKOJ GRANICI: Autobus pun Kineza zaustavili zbog KORONAVIRUSA, NISU SVI PROŠLI PREGLED!
Koronavirus / Ilustarcija, Foto: EPA/CLAUDIO PERI

KRITIČNO

OPSADNO STANJE NA HRVATSKOJ GRANICI: Autobus pun Kineza zaustavili zbog KORONAVIRUSA, NISU SVI PROŠLI PREGLED!

Nastao je problem...

Objavljeno:

Pre dva dana u autobusu na liniji Zadar-Dubrovnik među putnicima su bile i dve devojke iz kineskog grada Šangaja. Kad su stigli na granični prelaz Klek, policajci su tražili dokumenta da su prošle zdravstveni pregled. Kako ga nisu imale, nastao je problem.

"Čekali smo tri sata, a u međuvremenu je došao bus krcat Kinezima"

"Potom je pozvan lekar iz Ploča, udaljenih oko 20 minuta vožnje od Kleka. Čekali smo ukupno tri sata da nas puste. U međuvremenu je došao i bus Promet Makarska koji je bio krcat Kinezima. Ni oni nisu imali dokumenta da su prošli zdravstveni pregled. Tad je nastalo skoro opsadno stanje. Niko nije imao dokument, lekara nije bilo, policajci su postali nervozni, a putnici gladni", ispričala je čitateljka.

"Devojke iz Šangaja su plakale i izvinjavale se ostalim putnicima"

Navodi kako ih je potom hranom spasio brat jedne putnice koji je svima doneo picu. Istovremeno su, kaže, devojke iz Šangaja sve vreme plakale i izvinavale se ostalim putnicima.

"Kad je doktor napokon stigao, prvo je pregovarao nešto s policijom, a potom je u bus ušao policajac koji je devojkama dao da popune i potpišu neke papire. Uzeo je njihove brojeve mobilnog i rekao im da će ih doktor zvati idućeg dana da dogovore pregled i da možemo nastaviti put za Dubrovnik", rekla je.

Navodi kako lekar nije ni video ni pregledao devojke.

"Inače, te devojke su sletele u Zagreb gde su bile dva dana, potom su bile po dva dana u Zadru pa u Splitu i onda su se ukrcale u bus. Sve je bilo u redu do granice, policajac je bio kulturan i sve, ali smo čekali tri sata, prvo da vide proceduru, a onda još doktora iz Ploča koji ih na kraju nije ni vidio", rekla je čitateljka.

Policija: Obavestili smo sanitarnu inspekciju i epidemiologa

Kontaktirali smo Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku gde su nam rekli da policajci na graničnim prelazima pregledaju putnike koji dolaze iz zahvaćenog područja te o tome obaveštavaju granične sanitarne inspekcije i nadležne epidemiologe.

"To je u konkretnom slučaju kojeg navodite i učinjeno. Za sva dodatna pitanja slobodni ste obratiti se Ministarstvu zdravstva", odgovorili su nam u PU dubrovačko-neretvanskoj..

Ministar Beroš: Pozvao sam sve na apsolutnu ozbiljnost oko koronavirusa

Otkako je preuzeo Ministarstvo nakon smenjenog Kujundžića, Beroš se intenzivno bavi situacijom oko koronavirusa, koji je trenutno najveći svetski zdravstveni problem. .

"Situacija je jako ozbiljna. Sastanak smo održali kako bi izradili plan postupanja kod sumnje na pojavu, kao i na samu pojavu koronavirusa. Ukazalo smo na to koju opremu moramo nabaviti ,rekao je ministar Beroš.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.