GORI U BORBI ZA PLEJ-OF: Mening se oprostio od Njujorka! Petsi, Bilsi i Sihoksi osigurali doigravanje!
Ilaj Mening je odigrao poslednji meč pred navijačima Džajantsa, Foto: EPA/Larry W Smith

NFL, 15. vikend

GORI U BORBI ZA PLEJ-OF: Mening se oprostio od Njujorka! Petsi, Bilsi i Sihoksi osigurali doigravanje!

Bilo je mnogo zanimljivosti na utakmicama širom SAD prethodne noći

Objavljeno: 15:52h

Pršti u borbi za plej-of 2 kola pre kraja ligaškog dela NFL sezone.

Nju Ingland je miran pošto je obezbedio plasman u doigravanje i 11. sezonu zaredom pobedom nad Sinsinatijem 34:13, a tamo će se naći i Bafalo tek drugi put u poslednjih 20 godina pobedom u Pitsburgu 17:10. Meč je rešio tačdaun Džoša Alena za Tajlera Krofta osam minuta pre kraja.

Meč je obeležio i fenomenalan trenutak za porodicu Edmunds. Prvi put u istoriji NFL na terenu su bila trojica braće. Trej i Teres su u dresu Stilersa gostovali Tremejnu koji igra za Bilse.

Mnogo očiju je bilo uprto ka Ilinoisu gde se igrao jubilarni 200. derbi severa između Grin Beja i Čikaga 21:13 najviše zaslugom Arona Džonsa koji je istrčao dva tačdauna.

Njujork i Ilaj Mening su se oprostili jedni od drugih i to tako što je legendarni kvoterbek doneo pobedu Džajantsima nad Majamijem 36:20.

Čovek koji ih je dva puta vodio to titule na Superboulu odigrao je svoj poslednji meč sa učinkom od dva tačdauna i tri presečena pasa.

Mesto u plej-ofu je obezbedio i Sijetl pošto je slavio u Karolini 30:24. Rasel Vilson je bacio dva, a Kris Karson istrčao dva tačdauna za Sihokse.

Tampa Bej je kasno upalila svoje motore tako da im pet pobeda u poslednjih 6 mečeva ništa ne znače u borbi za plej-of. Ovog puta su bili bolji od Detroita 38:17, a meč će se pamtiti po Džejmisu Vinstonu koji je postao prvi igrač u istoriji NFL-a koji je na dva meča uzastopno prebacio 450 jardi.

Patrik Mahom je bacio 340 jardi i dva tačdauna, a Tajrik Hil i Trevis Kelce uhvatili po jedan za ubedljivu pobedu Kanzas Sitija nad Denverom 23:3. Čifsi su po snegu stigli do važne pobede u borbi za drugo mesto u konferenciji i slobodan prvi vikend u plej-ofu.

Hjuston je u direktnoj borbi za kontrolu nad Jugom AFC nadigrao Tenesi 24:21 na gostovanju dva kola pre kraja regularnog dela sezone.

Karlos Hajd je istrčao 104 jarde i tačdaun na deset i po minuta pre kraja, a Kaimi Feirbeirn pogodio fild-gol na tri i po minuta za nedostižnih 24:14 u Nešvilu.

Karson Venc bacio je tri tačdauna za pobedi Filadelfije u Vašingtonu 37:27 za nastavak nade za plasman u plej-of.

Džeksonvil Džeguarsi pokvarili su Ouklend Rejdersima oproštaj od "Crne rupe" pobedivši 20:16 na oproštaju Rejdersa od dugogodišnjeg doma "Koloseuma".

Dalas je posle konfuzije prilikom bacanja novičica savladao Remse 44:21 uz dva TD trčanja Ezekijela Eliota za prekid serije poraza i ostanak u egalu sa Filadelfijom pred međusobni sudar naredne nedelje u borbi za osvajanje divizije i plasman u plej-of.

Met Rajan je bacio dva tačdauna za neočekivanu pobedu Atlante u San Francisku 29:22. Sada su 49ersi pod pritiskom pobeda u poslednja dva kola ako žele da ostanu na vrhu NFC pred plej-of.

NFL, 15. vikend:

Četvrtak

Baltimor – NY Džets 42:21

Nedelja

Karolina – Sijetl 24:30 Sinsinati – Nju Ingland 13:34 Detroit – Tampa Bej 17:38 Grin Bej – Čikago 21:13 Kanzas Siti – Denver 23:3 NY Džajants – Majami 36:20 Tenesi – Hjuston 21:24 Vašington – Filadelfija 27:37 Arizona – Klivlend 38:24 L.A. Čardžers – Minesota 10:39 Ouklend – Džeksonvil 16:20 Dalas – L.A. Rems 44:21 San Francisko – Atlanta 22:29 Pitsburg – Bafalo 10:17

Ponedeljak

Nju Orleans – Indijanapolis

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.