SKANDAL U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA? Španija besni, Holandija slavi prvi put u istoriji!
Velika borba u finalu SP-a, Foto: EPA/ Hiroshi Yammaura

sp

SKANDAL U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA? Španija besni, Holandija slavi prvi put u istoriji!

BIće dosta bure zbog ovoga

Objavljeno: 15:23h

Prvi put u istoriji Holandija je osvojila Svetsko rukometno zlato. Nije uspela pre četiri godine u Danskoj, ali jeste sada u Japanu.

Istoriju su mogle ispisati i Španjolke, a način na koji su izgubile finale (29-30) neće baš tako brzo zaceliti. Vodile su 9-5 nakon 10 minuta, brzinom su lomile isto tako brze protivnice, dok i one nisu ubrzale zahvaljujući najviše Polman pa su u 40. minutu okrenule na 22-17. Zaustavila je Španija pad na vreme, približila se na -1 deset minuta kasnije, pa u pretposljednjem minutu i izjednačila na 29-29.

I tu je krenula drama koja neće dugo biti zaboravljena. Holandija je imala napad, ali i pogrešila, pa su Španjolke dobile loptu za zlato. Vester je obranila Barbosi, a Hernandez u nameri da zaustavi kontru šest sekundi pre kraja zbog blokiranja dodavanja (bila je izvan golmanskog prostora) dobila crveni karton, a Abing priliku, odnosno poklon, da sa sedam metara reši finale. I jeste. Inače, taj odbitak pokupile su Španjolke u izglednoj situaciji za gol.

Francuske bliznakinje Bonaventura nisu gledale snimak da se uvere u svoju odluku iako su to mogle, pa su na Pirenejima očekivano besni i odmah su najavili žalbu IHF-u. Teško da će im dati novu priliku.. U svakom slučaju nisu rukometu trebale nove žalbe zbog sudijskih odluka, pogotovo na ovakvoj razini.

- Skandal - naslov je na španjolskoj Marci.

- Sudije su pogrišile, što se može dogoditi, ali da ne provere na videu. Pa to je skandalozno - oglasio se odmah španski rukometaš u Nantesu Antonio Garsija.

- Sramim se ovog sporta. Nemam reči - ubacio se i bivši reprezentativac Alberto Rosakar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.