UOPŠTE NEĆE BITI LAKO: Srbija saznala rivale u kvalifikacijama za OI u Tokiju!
Naše rukometašice, Foto: EPA/Franck Robichon

UF!

UOPŠTE NEĆE BITI LAKO: Srbija saznala rivale u kvalifikacijama za OI u Tokiju!

Da bismo po prvi put u prethodnih 32 godine ušli na olimpijski turnir, biće potrebno da pobedimo dve veoma jake selekcije

Objavljeno:

Srpske rukometašice ostvarile su cilj na Svetskom prvenstvu u Japanu - od 19. do 22. marta boriće se za olimpijsku vizu i povratak na Olimpijske igre posle 32 godine!

Od raspada SFRJ nismo imali priliku da gledamo naše rukometašice na Olimpijskim igrama. To će pokušati da promeni ova generacija naših devojaka pod vođstvom selektora Ljubomira Obradovića, a da su na pravom putu svedoči šesto mesto na šampionatu sveta.

Poznato je da će se Srbija takmičiti na olimpijskom kvalifikacionom turniru 2. Sigurni rival za sada je Kina, a drugi protivnik je Mađarska, koja je stigla u našu grupu posle pobede Švedske nad Nemačkom rezultatom 35:24 za sedmo mesto na SP.

Poslednjeg rivala saznaćemo u nedelju, kada se završe borbe za odličja, a u našu grupu će osvajač bronzane medalje sa Svetskog prvenstva (Španija, Holandija, Norveška ili Rusija).

Crna Gora će kao peta sa SP na kvalifikacioni turnir 3 i igraće protiv Severne Koreje, Rumunije i četvrtog sa Svetskog šampionata. U Grupi 1 su Argentina, Senegal, Nemačka ili Švedska i budući vicešampion sveta.

Po dva najbolja tima iz svake grupe učestvovaće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Domaćini još nisu određeni...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.