DANKINJE ODIGRALE ZA SRPKINJE: Ali Norveška je pregazila Južnu Koreju i to nije dobro!
Rukometašice Danske slave pobedu nad Srbijom, Foto: EPA/Franck Robichon

Svetsko prvenstvo za rukometašice

DANKINJE ODIGRALE ZA SRPKINJE: Ali Norveška je pregazila Južnu Koreju i to nije dobro!

Nisu baš svi rezultati išli na ruku Srpkinjama

Objavljeno:

Rasplet u grupi I na Svetskom prvenstvu za rukometašice, nije nažalost u potpunosti išao na ruku reprezentaciji Srbije posle odigranih mečeva drugog kola, ali nada i dalje postoji.

Nakon pobede srpskih rukometašica nad Nemačkom čime su zadržane šanse i za kvalifikacije za Olimpijske igre i za plasman u polufinale, stigla je prvo dobra vest o pobedi Danske nad Holandijom 27:24, međutim, Južna Koreja nije uspela da iznenadi Norveršku 25:36.

Otpisane Dankinje su pokazale itekako koliko su opasne i to protiv Holanđanki koje su se sada našle u problemu iako su iz prve grupe bile prenele 4 boda i bile nadomak plasmana u polufinale.

Međutim, posle poraza od Nemačke, doživele su i neuspeh protiv Danske koja je apsolutno zasluženo trijumfovala, jer je tokom celog meča vodila, imala je i 5 golova razlike i na kraju privele meč kraju.

U pobedničkom sastavu istakla se Ane Mete Hansen sa pet golova, dok su kod poraženih isti broj pogodaka imale Estavana Polman i Danik Snelder.

Ipak, senzacija se nije dogodila u duelu Norveške i Južne Koreje. Držale su se Južnokorejke samo na početku meča do 4:4, a posle toga je krenula kanonada možda i prvog favorita za zlato.

Broj golova u mreži azijske selekcije je samo rastao, kao i prednost, koja je na kraju prvog poluvremena iznosila čak 10 golova razlike i bilo je jasno da je utakmica rešena već tada.

Sada uoči poslednjeg kola Nemačka je prva na tabeli sa 5 bodova, a tri reprezentacije imaju po 4 - Holandija, Norveška i Srbija, s time da naš tim ima slabiji učinak u međusobnim susretima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.