TAJNA SEDMERCA ZA POBEDU: Šutnuću tako jako da ću je uneti u gol! Možda su bolje, ali ne damo na sebe!
Kristina Liščević u zagrljaju saigračica posle gola kojim je donela pobedu nad Nemačkom, Foto: EPA/Franck Robichon

Šta je prolazilo kroz glavu

TAJNA SEDMERCA ZA POBEDU: Šutnuću tako jako da ću je uneti u gol! Možda su bolje, ali ne damo na sebe!

Dve ponajbolje srpske rukometašice iznele svoje impresije posle pobede nad Nemačkom

Objavljeno:

Veliku pobedu ostvarile su rukometašice Srbije na Svetskom prvenstvu. Pala je konačno i ta Nemačka, a time je naš tim sačuvao šansu i za plasman kako u polufinale, tako i u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Sve igračice su bile junakinje na svoj način, ali posebno se moraju istaći sjajne partije Dragane Cvijić koja je postigla 7 golova i Kristine Liščević koja je dala odlučujući gol sa sedmerca u poslednjoj sekundi.

- Ja sam presrećna! Ovo je moja omiljena pobeda u karijeri. Borile smo se, i znamo koliko znače ova dva boda za nas. Izdržali smo i verovali smo. Snaga tima je ovde pobedila, verovale smo jedna u drugu i ponosna sam na ove devojke. Mislim da smo zasluženo pobedile. Imamo ogroman karakter i mnogo sam ponosna zbog toga. Samo zbog karaktera imamo četiri boda - rekla je posle meča Cvijićeva.

Dragana Cvijić je postigla 7 golova
Dragana Cvijić je postigla 7 golovafoto: EPA/Franck Robichon

U jednom trenutku kada je sve bilo završeno delovalo je na momenat kao da ni sama ne može da veruje šta su ona i saigračice uspele da urade i kakav podvig da naprave.

- Ne mogu da kažem da smo bolja ekipa od Nemačke, ili Danske, ali mi ne damo na sebe. Sad smo opet u igri, tu smo. Želimo da pobedimo i Dansku, da ih iznenadimo, i igramo našu igru - rekla je ona.

Nije bilo sigurno lako ni Kristini Liščević na čija je pleća pao teret celog meča i velike borbe. Ona je izvela ključni sedmerac od koga je zavisila sudbina i uradila je to maestralno.

Kristina Liščević je dala odlujučujući gol iz sedmerca
Kristina Liščević je dala odlujučujući gol iz sedmercafoto: EPA/Franck Robichon

- Pred poslednji penal sam razmišljala da je čekam, pre svega da je čekam, koliko god dugo mogu. Kada krene u jednu stranu, druga će biti potpuno prazna. A i da pogodi stranu, toliko ću jako šutnuti da će ući u gol zajedno s loptom. Danska je izuzetno jak protivnik, ali tu je dan pauze. Pokušaćemo da se oporavimo - presrećna je bila Liščevićeva.

Ona se osvrnula i na pad u igri pri kraju prvog i početkom drugog poluvremena kada su Nemice od minusa od 5 golova uspele i da povedu.

- Moram da čestitam devojkama na strašnom mentalnom sklopu u poslednjih pet minuta. Ovo je verovatno četvrta utakmica u kojoj pokazujemo da ćemo život dati za pobedu i koliko su nam poeni bitni. Sada smo bliži Olimpijskim igrama, i nadam se da će nam se i ostali rezultati poklopiti. Imali smo mnogo više kontrole u prvom nego u drugom poluvremenu. Prestali smo da radimo ono u čemu smo najbolji. Nismo bili kreativni u napadu, šutirali smo preko gola, probijanja... Razmiljali smo možda su i sudije, možda nisu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.