GRKINJE POKAZALE ZUBE ŠAMPIONKAMA: Srbija upisala još jednu pobedu na EP!
Tijana Bošković, Foto: Odbojkaški savez Srbije

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

GRKINJE POKAZALE ZUBE ŠAMPIONKAMA: Srbija upisala još jednu pobedu na EP!

Sledeći rival Srbiji biće domaćin Turska

Objavljeno: 18:13h

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je novu pobedu na Evropskom prvenstvu.

Srpkinje su savladale Grčku sa 3:0, po setovima 25:21, 25:17 i 25:21. To je bio četvrti trijumf Srbije na putu ka odbrani evropske titule. Do ovog meča, srpska reprezentacija nikada se nije suočila sa grčkom na kontinentalnom šampionatu, a Grkinje su pokazale da su tvrd orah.

Ubedljivo su Srpkinje krenule u prvom setu i povele sa 4:1. Međutim, stale su šampionke pa su Grkinje uspele da se približe na 9:6. Nastavila je Srbija da igra u ritmu toplo- hladno i da održava Grčku na dva do tri poena zaostatka što je izazvalo bes Zorana Terzića koji je na jednom tajm-autu doslovno grmeo na igračice. To je izazvalo pozitivan uticaj na odbojkašice Srbije koje su došle do tri set lopte, a tačku na prvu deonice je stavila Brankica Mihajlović.

Statistika meča Srbije i Grčke
Statistika meča Srbije i Grčke foto: Printscreen/CEV

Nastavile su Srpkinje da igraju slični i u drugom setu. Povela je Srbija, ali je Grčka izjednačila na 5:5. Opet su se Srpkinje odlepile na plus tri - 13:10. Nastavila je Srbija da buši tarafleks na strani terena Grkinja pa je ubrzo bilo 17:12. Drugi set su osvojile Srpkinje sa 25:17.

1 / 10 Foto: EPA/Sedat Suna

Ono što su izvlačile Srpkinje u prva dva seta, nisu uspele početkom trećeg. Iako je povela Srbija, Grčka je preokrenula i povela sa 7:6. Međutim, konsolidovale su se Srpkinje i preokrenula na 13:11. Stvari su došle na svoje mesto i prednost Srbije je rasla i ubrzo je bilo 25:21 u korist srpske selekcije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sledeći rival Srbiji biće domaćin Turska (najbolje evropske selekcije su ugostile još Poljska, Mađarska i Slovačka) u petak u 18.30 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.