ŽILAVE FRANCUSKINJE RAZBESNELE SRPKINJE: Srbija mentalnom snagom srušila Francusku! Skandal obeležio utakmicu!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

ŽILAVE FRANCUSKINJE RAZBESNELE SRPKINJE: Srbija mentalnom snagom srušila Francusku! Skandal obeležio utakmicu!

Utorak je slobodan dan za izabranice Zorana Terzića

Objavljeno: 19:44h

Opet su štucale Srpkinje u utakmici grupne faze Evropskog prvenstva.

Uprkos tome, uspele su da u trećem kolu grupe A savladaju žilave Francuskinje sa 3:1, po setovima 25:19, 25:13, 17:25, 25:23.

Kao i protiv Bugarske i Finske, Srbija je i u duelu protiv Francuske loše otvorila prvi set, ali je uspela da napravi preokret. Povele su Francuskinje sa 3:1 i 6:2, ali su se Srpkinje probudile i uspele da smanje zaostatak prvo na minus dva - 13:11, a zatim i da izjednači na 19:19 preko Boškovićeve. Od trenutka Srbija počela da igra prepoznatljivo i da osvoji prvi set sa 25:19.

1 / 4 Foto: Odbojkaški savez Srbije

Razgoropadila se Srbija u drugom setu u kome nije bilo mnogo drame. Povele su Srpkinje sa 9:3. Francuskinje su počele da greše pa je prednost Srbije samo rasla. Srbija je rešila drugi set sa 25:13.

Ista priča ponovila se u trećem setu. Francuske reprezentativke su grešile, Srpkinje su igrale dobro i ubrzo je bilo 10:6 za Srbiju. U drugoj polovini seta, Terzić je na teren poslao drugu postavu i tada je usledio preokret Francsuke. Uspele su Francuskinje da se približe na poen zaostatka - 13:12 i da izjednače na 15:15, a potom i da preokrenu na 19:17. Najzaslužnija za to što je treći set pripao Francuskinjama bila je Morels koja je servisima potpuno poremetila prijem Srbije. Bilo je 25:17 za Francusku.

Statistika meča Srbija - Francuska
Statistika meča Srbija - Francuska foto: Printscreen/CEV

Na krilima osvojenog trećeg seta, Francuskinje su nastavile u istom ritmu i u četvrtom setu. Povela je Srbija sa 4:3, ali je Francuska preokrenula i povela sa 13:11. Rasplamsala se borba, Srbija je uspela da se približi na 15:14, ali se tada desio skandal. Nije bilo najjasnije da li je lopta završila u polju Francuskinja, sudija je prekinuo poen, Terzić je zatražio čelendž, ali arbitar nije odobrio tu mogućnost srpskom selektoru. To kao da je razbesnelo odbojkašice Srbije koje su u finišu seta preokrenule i povele sa 20:19 zahvaljujući servisu Katarine Lazović, a zatim i da osvoje set sa 25:23 i pobede sa 3:1.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Utorak je slobodan dan za izabranice Zorana Terzića, a u sredu, 28. avgusta, u 16 časova Srbija će se sastati sa Grčkom sa kojom nikada nije igrala na Evropskom prvenstvu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.