MIRIŠE NA NOVI RAT U SRPSKOJ ODBOJCI: Smenjeni Nikola Grbić govorio o emocijama, a Gajić izveo šok terapiju!
Nikola Grbić, Foto: EPA/Annamaria Loconsole

PRVA reakcija

MIRIŠE NA NOVI RAT U SRPSKOJ ODBOJCI: Smenjeni Nikola Grbić govorio o emocijama, a Gajić izveo šok terapiju!

U petak je zvanično objavljeno da će najbolji srpski odbojkaši imati novog stratega posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Objavljeno:

Ubuduće će neko drugi umesto Nikole Grbića voditi odbojkašku reprezentaciju Srbije.

U petak je zvanično objavljeno da je legendarni odbojkaš smenjen i da će najbolji srpski odbojkaši imati novog stratega posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Podsetimo, Srbija je u Bariju bila bolja od Kameruna i Australije, ali je izgubila od domaćina Italije.

Kako je navedeno u saopštenju Saveza, "doneta je odluka u skladu sa najvišim interesima nacionalne selekcije".

- Seli smo i dogovorili se kako bi se stvari promenile na bolje. Ostaje žal što neću biti sa ovim momcima kada se na Olimpijskim igrama budu borili za medalje. Od srca im želim da se nađu u toj situaciji - rekao je Nikola Grbić za Sportklub.

Nikola Grbić
Nikola Grbić foto: Beta

Bivši kapiten reprezentacije je selektor postao 2015. godine i od tada je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu 2017. godine, a srebro i zlato u Svetskoj ligi, a na Svetskom prvenstvu 2018. godine je bio četvrti. Međutim, Srbija je ostala bez Olimpijskih igara u Riju i prokockala prvu šansu za plasman u Tokio.

- Ponosam sam na to što smo svake godine postizali dobre rezultate. Za četiri godine osvojil smo tri medalje i jednom bili četvrti. I to u ovakvoj konkurenciji u svetskoj odbojci. Mislim da je to nešto na šta svi treba da budu ponosni. Ja kao igrač nikada nisam osvojio zlato u Svetskoj ligi, a uspeo sam kao selektor. Ne treba zaboraviti ni bronzu na Evropskom prvenstvu, koje smo otvorili pobedom nad Poljskom pred punim fudbalskim stadionom. Kada je reč o pripremama i organizaciji ovog leta, mislim da je urađeno sve kako treba. Ipak, ekipa je bila u grču. Čini mi se da je ekipa bila pod prevelikim pritiskom... Zna se da kada igramo bez emocije onda možemo da imamo problem sa bilo kim. Ove uspehe koje sam navodio ostvarili smo jer smo emocije izneli na parket - naveo Nikola Grbić za sportski portal.

Nikola Grbić
Nikola Grbić foto: Beta

O svemu se oglasio i Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

- Želimo da obezbedimo mesto na Olimpijskim igrama i iz tog razloga smo se odlučili na ovaj korak. U Bariju je ekipa odigrala toliko slabo, da je bila potrebna neka šok terapija. Zna se da je nemoguće promeniti 14 igrača. To je staro pravilo - kratko je prokomentarisao Gajić za Sportklub.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.