ŠOK U SRPSKOJ ODBOJCI: Smenjen Nikola Grbić!
Nikola Grbić nije više selektor Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

Nismo se tome nadali

ŠOK U SRPSKOJ ODBOJCI: Smenjen Nikola Grbić!

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac nije više selektor nacionalnog tima

Objavljeno: 11:08h

Šokantne vesti stižu iz Odbojkaškog saveza Srbije! Nikola Grbić je smenjen sa mesta selektora muške odbojkaške reprezentacije!

Nakon neuspeha na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, legendarni bivši odbojkaš i Savez su rešili da se raziđu, iako Srbija ima još jednu šansu na kontinentalnom turniru u januaru da se domogne Tokija.

- Odbojkaški savez Srbije i Nikola Grbić, prvi trener muške seniorske reprezentacije, zajedno su odlučili da prekinu saradnju. U duhu maksimalnog poštovanja, koje je uvek odlikovalo OSS i Nikolu Grbića, doneta je odluka u skladu sa najvišim interesima nacionalne selekcije. Odbojkaški savez Srbije će javnost blagovremeno obavestiti o novom prvom treneru seniora Srbije- saopšteno je iz Saveza.

Nikola Grbić je sporazumno sa OSS prekinuo saradnju
Nikola Grbić je sporazumno sa OSS prekinuo saradnjufoto: Beta

Grbić je preuzeo ulogu selektora 2015. godine i odmah debitovao srebrom u Svetskoj ligi, da bi već naredne godine doneo toliko čekano i istorijskoj zlato Srbiji u tom takmičenju.

Takođe je sa reprezentacijom osvojio i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Srpske odbojkaše u septembru očekuje učešće na novom Evropskom prvenstvu, ali pre toga Savez mora da pronađe novog selektora, koji ima manje od mesec dana da upozna ekipu i spremi je za takmičenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.