VIŠE NE VERUJEM DA MOGU TO DA URADIM: Svetska i olimpijska šampionka zbog povreda završila karijeru!
Sali Pirson (treća zdesna), Foto: Printscreen/Youtube

KRAJ

VIŠE NE VERUJEM DA MOGU TO DA URADIM: Svetska i olimpijska šampionka zbog povreda završila karijeru!

Ona u Dohi neće braniti titulu

Objavljeno: 20:28h

Australijska atletičarka Sali Pirson objavila je da se povlači iz sporta.

Svetska i olimpijska šampionka iz Londona 2012. godine u sprintu sa preponama odlučila je da završi karijeru zbog stalnih povreda. Ona u Dohi na Svetskom prvenstvu neće braniti titulu koju je osvojila 2017. godine pošto ju je zadesilo šest povreda za samo godinu dana.

- Posle 16 godina, vreme je da okačim sprinterice. Ponosna sam na svoju karijeru i ono što sam postigla i nadam se da sam inspirisala sledeću generaciju sportista koji dolaze. Došla sam do tačke da verujem kako moje telo neće biti u stanju da izdrži sve te napore i intenzitet treninga i takmičenja kako bih bila u najboljoj formi i donosila kući svetska zlata i olimpijske medalje. Uvek sam se ponosila time što se od startne linije borim za zlato, spremna da pobedim. Sada više ne verujem da mogu to da radim - rekla je Sali Pirson.

Ona se vratila takmičenjima posle 14 meseci pauze zbog pucanja mišića zadnje lože na šampionatu Australije, a propustila je i Olimpijske igre 2016. godine. Od medalja Pirs ima srebro na 100 metara iz Pekinga, svetska zlata iz Daegua (2011) i Londona (2017), dok je u Moskvi 2013. bila druga. Pobeđivala je i u Istanbulu 2012. na takmičenju u dvorani i na 60 metara sa preponama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.