Bivši igrač Partizana se povukao iz reprezentacije Srbije!
Navijači Srbije, Foto: Fonet/Aleksandar Barda

odlučio

Bivši igrač Partizana se povukao iz reprezentacije Srbije!

- Doneo sam konačnu odluku, jedinu ispravnu i stojim iza nje, a da li je pravi trenutak ili ne, vreme će da pokaže

Objavljeno:

Odbojkaški reprezentativac Srbije, Nikola Rosić, doneo je odluku da završi karijeru u nacionalnom timu.

Nekadašnji odbojkaš Partizana poslednji meč za Srbiju odigrao je na Svetskom prvenstvu u Italiji, a kako je sam rekao, odluka nije bila laka.

- Dugo sam razmišljao o tome. Od 2000. godine, kada sam prvi put zaigrao za nacionalni tim, prošlo je baš dosta vremena. Toliko utakmica i lepih i teških emocija. Međutim, presekao sam u jednom trenutku na ovu drugu stranu, da se oprostim. Ne kažem da je bilo lako - rekao je Rosić

Nikola Rosić je za reprezentaciju debitovao 2000. godine
Nikola Rosić je za reprezentaciju debitovao 2000. godine foto: Dado Đilas

Sa reprezentacijom je osvajao medalje na evropskim i svetskim prvenstvima, kao i u Svetkoj ligi, a nedosanjani san ostaće medalja na Olimpijskim igrama.

- Baš to je bila velika nedoumica za mene, jer mi ta medalja nedostaje. Ipak, nešto u životu mora da fali. Doneo sam konačnu odluku, jedinu ispravnu i stojim iza nje, a da li je pravi trenutak ili ne, vreme će da pokaže - dodao je Rosić.

U karijeri je igrao za Partizan, Budvansku rivijeru, Moers, Fridrihshafen, Lugano i Konstancu u kojoj nastupa već 5 godina. Sa Srbijom ima bronzu na šampionatima sveta, zlato i 2 bronze na prvenstvima Evrope, odnosno 1 zlato, 3 srebra i bronzu u Svetskoj ligi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.