HABIB HOĆE NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Odabrao je sledećeg protivnika, a to je jedini čovek kome se divi!
Habib Nurmagomedov želi sa Džordžom Sent Pjerom da se bori, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

9 puta je odbranio pojas

HABIB HOĆE NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Odabrao je sledećeg protivnika, a to je jedini čovek kome se divi!

Ruski borac želi da ostvari svoj najveći san i bori se protiv čoveka koji u karijeri ima skor 27-2

Objavljeno:

Habib Nurmagomedov je odlučio protiv koga sledećeg želi da se bori, ali pitanje je da li će mu se ta želja ostvariti.

UFC šampion želi da uđe u oktagon ni manje, ni više, nego sa svojim idolom i po mnogima najboljim MMA borcem svih vremena Džordžom Sent Pjerom, koji je u penziji.

- Hajde da uradimo to u novembru! Posle ove borbe možeš u penziju. Odrastao sam na tvojim borbama i prema temi imam samo poštovaje i pokazao sam ti to kada smo se sreli u Moskvi. Ali, bila bi mi čast da podelim oktagon s tobom u jednoj od najvećih borbi svih vremena. Ajde da uradimo to u kategoriji do 70 kilograma, ili 72,5 kg. Biraj, Montreal, Njujork, Moskva ili Abu Dabi. Pošalji mi lokaciju prijatelju - poručio je Habib putem Instagrama.

Nije nikakva tajna da je ruski borac tokom odrastanja gledao borbe rekordera po broju odbrani titula, pošto je čak 9 puta uspešno branio šampionski pojas, a ukupan skor u karijeri mu je 27-2.

On je iznenadio sve kada je 2013. godine rekao da se povlači, ali se još jednom vratio u oktagon 2017. godine i odmah dobio borbu za šampionski pojas u srednje teškoj kategoriji protiv Majkla Bispinga koga je pobedio gušenjem u jednoj od najboljih borbi ikada.

Ipak, posle samo mesec dana se odrekao šampionske titule i definitivno povukao usled bolesti. No, u poslednje vreme se sve češće pominje njegov povratak u oktagon, najpre se pričalo da bi trebalo da se bori sa Nejtom Dijazom kao predborba Nurmagomedova i MekGregora, ali je on demantovao da to želi.

Njegova želja je čak i da se spusti u laku kategoriju kako bi se susreo as pobednikom meča između Konora i Habiba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.