IVANA ŠPANOVIĆ SRUŠILA REKORD SEZONE I POBEDILA: Kad ona ovako skače rivalke na EP bolje da ne izlaze na stazu!
Ivana Španović, Foto: Starsport©

SERBIAN OPEN MITING

IVANA ŠPANOVIĆ SRUŠILA REKORD SEZONE I POBEDILA: Kad ona ovako skače rivalke na EP bolje da ne izlaze na stazu!

Ovo je bila poslednja provera reprezentativke Srbije pred Evropsko prvenstvo u dvorani

Objavljeno: 20:50h

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na četvrtom Serbian Open Indoor mitingu odžanom u Atletskoj dvorani na Banjici skokom od 6, 92 metra.

Ivana Španović
Ivana Španović foto: Starsport©

Ovo je bila poslednja provera reprezentativke Srbije pred Evropsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano u Glazgovu od 1. do 3. marta i gde Španovićeva brani titulu osvojenu u Beogradu pre dve godine.

1 / 5 Foto: Starsport©

Naša najbolja atletičarka je u prve dve serije prestupila. Nije bila nimalo zadovoljna, jer ukoliko bi pogrešila i u trećoj seriji, ispala bi iz daljeg takmičenja.

Ivana Španović i Goran Obradović
Ivana Španović i Goran Obradović foto: Starsport©

Posle konsultacija sa trenerom Goranom Obradovićem usledila je treća serija u kojoj je zabeležila skok od 6,92 metra čime je oborila rekord iz Birmingema od 6,78 metara što ne bi uspela da nije imala podršku sjajne publike koja ju je vodila do ovog rezultata. U četvrtoj seriji, Španovićeva je zabeležila skok od 6,90, a u petoj 6,84.

1 / 8 Foto: Starsport©

Osim Ivani Španović, srpskim atletičarima pripalo je još sedam medalja.

Zlata za Srbiju osvojili su još Elzan Bibić koji je pobedio u trci na 1500 metara sa vremenom 3:43.22, Jasmin Halili je slavio u skoku u vis pošto je preskočio visinu od 2,16 metara, a zlatna medalja pripala je i Strahinji Jovančeviću u skoku u dalj sa rezultatom 7,85 metara.

- Zadovoljan sam, bio je plan da probijemo granicu, međutim, video sam da je to teže ostvariti. Malo sam taktizirao i išao sam na pobedu, uspeo sam da ostvarim željeno, solidan je rezultat. Poslednja je provera, čeka me jaka konkurencija. Ovo je dokaz za formu, samo treba zdravlje sačuvati - rekao je Elzan Bibić.

Sjajan je bio i skakač u dalj Strahinja Jovančević.

- Prezadovoljan sam organizacijom, publika je divna, najavljivao sam pik forme za Glazgov, to se dešava sada. Moram da zahvalim Goranu Obradoviću, neverovatan čovek, poznavalac tehnike skoka u dalj, pomogao je i meni i ocu Miloradu. Može bolje u Glazgovu, za to se spremam, u finalu se može svašta desiti - izjavio je Jovančević posle pobede.

Amela Terzić
Amela Terzić foto: Starsport©

U trci na 1500 metara za dame slavila je Amela Terzić sa rezultatom 4:20.71

- Današnja trka mi nije bila toliko potrebna, došla sam samo zbog naše publike, drago mi je što sam mogla da dođem ovde. Trudila sam se da pobedim, na EP se nadam da će biti dovoljno jaka trka, da bih se plasirala u finale, da ne bude samo taktička - rekla je Terzićeva.

Srebrnu medalju je osvojio Asmir Kolašinac u bacanju kugle sa hicem od 20.34 metra. U sprinterskoj disciplini 60 metara je Milana Tirnanić pobedila sa 7.42, dok je Aleksi Kijanoviću sa 6.79 za dlaku izmaklo prvo mesto.

Asmir Kolašinac
Asmir Kolašinac foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.