SRBIJA JE NAJBOLJA NA SVETU U ODBOJCI, A ONI SU NAJBOLJI U SRBIJI: Kovačević i Boškovićeva laureati za 2018.
Nagrađeni Odbojkaškog saveza Srbije, Foto: Starsport©

NAJBOLJI U OSS

SRBIJA JE NAJBOLJA NA SVETU U ODBOJCI, A ONI SU NAJBOLJI U SRBIJI: Kovačević i Boškovićeva laureati za 2018.

Nagrađeni su još mladi odbojkaš i odbojkašica Srbije, kao i ženski i muški bič-volej par

Objavljeno: 15:53h

Odbojkaški savez Srbije proglasio je najbolje pojedince u 2018. godini na svečanosti održanoj u beogradskom hotelu "Kraun Plaza".

Prethodnu godinu obeležila je ženska reprezentacija koja je u Japanu osvojila Svetsko prvenstvo i na taj način ujedinile evropsku i svetsku krunu.

1 / 8 Foto: Starsport©

Zato je za najbolju odbojkašicu proglašena Tijana Bošković koja se prisutnima obratila preko video-linka.

- Prethodna godina ostaće mi u lepom sećanju. Nagrada ne pripada samo meni već i celom kolektivu. Naporno smo radile tokom priprema i želim svima da čestitam praznike - rekla je Boškovićeva.

Srpskim odbojkašima je izmakla medalja na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj pošto su u meču za treće mesto izgubili od SAD. Za najboljeg odbojkaša OSS proglašen je Uroš Kovačević koji je sa Trentinom nedavno osvojio Svetsko klupsko prvenstvo.

- Želeo bih da vam se zahvalim na lepoj nagradi i da vam svima čestitam srećnu Novu godinu i praznike - poručio je Kovačević video porukom iz Trenta.

Očekivano, za najboljeg trenera proglašen je selektor ženske odbojkaške repezentacije Zoran Terzić koji je u ovoj godini već prisvojio priznanja za najboljeg trenera u Evropi i najboljeg trenera u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Najbolji mladi odbojkaš je član Crvene zvezde Luka Tadić, titulu najbolje mlade igrače ponela je igračica Vizure Sara Carić, dok su najbolji bič - volej parovi Stefan Basta i Lazar Kolarić i Gorana Mrđan i Aleksandra Aleksić.

Svečanosti su pored predsednika OSS Zorana Gajića i drugih čelnika saveza, prisustvovali i predsednik CEV Aleksandar Boričić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i potpredsednik Žarko Žečević kao i predstavnici klubova, trenerske i sudijske organizacije i proslavljeni odbojkaši Andrija Gerić i Vasa Mijić i reprezentativka Srbije Bojana Milenković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.