DELFINI POTOPILI VATRENE: Pobeda Srbije posle peteraca nad Večitim rivalom!
Vaterpolisti Srbije, Foto: News1/Dado Djilas

evropa kup

DELFINI POTOPILI VATRENE: Pobeda Srbije posle peteraca nad Večitim rivalom!

Sledeću utakmicu u Evropa kupu Srbija igra 19. februara, kada će biti domaćin Rumuniji, dok je revanš sa Hrvatima zakazan za 12. mart

Objavljeno:

Vaterpolisti Srbije su u utakmici 3. kola Evropa kupa savladali Hrvatsku sa 11:9, posle izvođenja peteraca. Uzbudljiv meč u Nišu, u regularnom toku je završen rezultatom 7:7.

Izabranici selektora Dejana Savića su napravili preokret za novo slavlje protiv Hrvata. Gosti su vodili u većem delu utakmice, imali i tri gola prednosti, a peterce je našem timu doneo Dušan Mandić, golom dve sekunde pre kraja.

Počelo je vođstvom Srbije, posle gola Duška Pijetlovića, ali je ostatak prve četvrtine protekao u znaku hrvatskih vaterpolista i promašaja našeg tima.

Gosti su preokrenuli na 3:1, a Filip Filipović u prvoj četvrtini nije iskoristio dva peterca.

Filip Filipović
Filip Filipović foto: AP/Manu Fernandez

Problemi u napadu našeg tima trajali su i u drugom periodu, što je Hrvatska znala da iskoristi i dođe do tri gola prednosti (2:5). U finišu druge četvrtine golovima Prainovića i Pijetlovića “delfini” ponovo hvataju priključak i najavljuju neizvestan nastavak utakmice.

Filip Filipović je u trećoj deonici doneo izjednačenje našem timu, ali je odmah odgovorila Hrvatska i preko Fatovića ponovo došla do vođstva.

Tri minuta pre kraja Branislav Mitrović je odbranio peterac i dao novu energiju našem timu, a Filipović je iz kontranapada izjednačio na 6:6. I ovoga puta Hrvati su imali odgovor, Joković je pogodio za novo vođstvo gostiju – 6:7.

Branislav Mitrović
Branislav Mitrović foto: Starsport©

Vrhunac drame usledio je u poslednjem napadu srpskog tima, koji nije tekao po planu, ali je lopta nekako došla do Dušana Mandića, koji je dve sekunde pre kraja savladao odličnog Marcelića i postavio konačnih 7:7 u regularnom toku.

U penal ruletu nepogrešivi su bili Filipović, Prlainović, Jakšić i Mandić. Bane Mitrović je zaustavio udarac Jokovića, dok je Vukićević pogodio stativu.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije u regularnom toku bio je Filip Filipović sa tri gola, Pijetlović je postigao dva, a Prlainović i Mandić po jedan gol.

Sledeću utakmicu u Evropa kupu Srbija igra 19. februara, kada će biti domaćin Rumuniji, dok je revanš sa Hrvatima zakazan za 12. mart.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.