NOVA ŠANSA DA GLEDAMO SVETSKE ŠAMPIONKE: Svetske prvakinje dočekuju Holandiju, Tursku i Koreju!
Odbojkašice Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

II LIGA NACIJA

NOVA ŠANSA DA GLEDAMO SVETSKE ŠAMPIONKE: Svetske prvakinje dočekuju Holandiju, Tursku i Koreju!

Odbojkaši na otvaranju igraju sa Francuskom, Rusijom i Japanom

Objavljeno:

Svetska odbojkaška federacija odredila je grupe i termine za II Ligu nacija.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu II Lige nacija 2019. u četvrtoj grupi I vikenda, od 21. do 23. maja u Srbiji i biti domaćin Holandiji, Turskoj i Koreji. Mesto odigravanja, kao i satnica utakmica će naknadno biti objavljeni.

Raspored Lige nacija za žene
Raspored Lige nacija za žene foto: Odbojkaški savez Srbije

Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkašica igraće se od utorka do četvrtka. Drugi vikend na programu je od 28. do 30. maja, a Srbija će igrati u petoj grupi u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika. U okviru 12. grupe III vikenda (od 4. do 6. juna), Srbija će igrati u Belgiji, sa domaćinom, Rusijom i Poljskom. Pretposlednje kolo je na programu od 11. do 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Poslednji, peti vikend biće odigran od 18. do 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Kini protiv domaćih odbojkašica, Nemica i Bugarki. Finalni turnir će se odigrati od 3. do 7. jula u Kini, a pored domaće selekcije nastupiće i pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Odbojkaši Srbije II Ligu nacija počeće na domaćem terenu. Srbi će biti domaćini 4. grupe prvog vikenda od 31. maja do 2. juna selekcijama Francuske, Rusije i Japana. Mesto odigravanja, kao i satnica utakmica će naknadno biti objavljeni. Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkaša igraće se od petka do nedelje.

Raspored Lige nacija
Raspored Lige nacijafoto: Odbojkaški savez Srbije

Drugi vikend na programu je od 7. do 9. juna, a Srbija će gostovati u Kanadi (8. grupa), a rivali će joj, pored domaćina, biti Nemačka i Australija. Treći vikend će se odigrati od 14. do 16. juna, a Srbija će igrati u devetoj grupi, u Portugaliji, sa domaćinom, Brazilom i Kinom. U okviru IV vikenda (14. grupa), od 21. do 23. juna, Srbija će igrati u Italiji, a rivali će joj biti i Argentina i Poljska.

Poslednji, V vikend je na programu od 28. do 30. juna, a Srbija će igrati u 19. grupi u Bugarskoj, sa domaćinom, Iranom i SAD. Domaćin finalnog turnira, od 10. do 14. jula biće SAD, a pored američke selekcije, plasman na Finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.