TAKO TO IZGLEDA KADA STE MOTIVISANI: Sad pune samopouzdanja Gracije idu u polufinale!
Slavlje odbojkašica, Foto: Odbojkaški savez Srbije

SP ZA ODBOJKAŠICE

TAKO TO IZGLEDA KADA STE MOTIVISANI: Sad pune samopouzdanja Gracije idu u polufinale!

Jedna odbojkašica je proslavila jubilej

Objavljeno:

Ženska seniorska reprezentacija Srbije savladala je Italiju u drugom kolu treće faze G grupe Svetskog prvenstva u Japanu.

Pobeda znači da su izabranice Zorana Terzića obezbedile prvo mesto u grupi i da će u polufinalu koje je zakazano za petak igrati protiv poraženog između Holandije i Kine.

- Pošto smo u poslednjih nekoliko dana odigrali jednu utakmicu na pravi način, bilo nam je potrebno da napravimo situaciju da odigramo bolje protiv jakog rivala. U ovom momentu je najbolja varijanta bila Italija. Dobro smo odigrali. Videlo se da su devojke motivisane. Sada sa mnogo samopouzdanja dočekujemo polufinale - rekao je Zoran Terzić, selektor Srbije.

Zoran Terzić
Zoran Terzić foto: Odbojkaški savez Srbije

Motiv se nije dovodio u pitanje.

- Bila je ovo bitna pobeda za nas jer smo znali da smo u polufinalu. Nije manjkalo motiva jer nije isto da li idemo sa pobedom ili ne. Na kraju krajeva smo obezbedile prvo mesto. Odigrale smo dosta dobro u odbrani, servirale smo dobro, poremetile smo im prijem i nisu mogle da igraju sa srednjacima. Možemo da budemo zadovoljne. Najbitnije da imamo dva dana pauze i onda kreće ono najbitnije što smo čekali sve ovo vreme - izjavila je Maja Ognjenović.

Osim trijumfa, prvog mesta u grupi, plasmana u polufinale i njenih 15 poena utakmica protiv Italije posebna je za Milenu Rašić pošto joj je to bio 250. meč za nacionalni tim.

- Drago mi je da smo bile na visokom nivou iako smo znale da smo u polufinalu. Motivacija je bila na nivou. Dobra stvar je što imamo slobodne dane da se pripremimo za najvažniji meč - rekla je Rašićeva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.