ODBOJKAŠICE SPREMNE ZA DOMAĆINA: Biće puna hala, a uvek je teško protiv odbrambenih ekipa
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

NAPRED, LEGENDE NAŠE

ODBOJKAŠICE SPREMNE ZA DOMAĆINA: Biće puna hala, a uvek je teško protiv odbrambenih ekipa

- To je ekipa koja ima drugačiji stil igre od evropskog i uvek iziskuje napor i trud. Bile smo uspešnije u poslednjih par navrata, ali će sada biti teže jer igraju na svom terenu - rekla je Brankica Mihajlović

Objavljeno: 15:37h

Srpske odbojkašice će u sredu igrati sa domaćinom Japanom za plasman među šest najboljih na Svetskom prvenstvu, a navele su da očekuju tešku utakmicu sa specifičnim protivnikom.

- Uvek je sa Japankama teško igrati jer je to zaista drugačija odbojka, koja nama ne odgovara. Nadam se da ćemo taktički sve odraditi kako treba i ostvariti maksimalnu pobedu - rekla je Stefana Veljković u Nagoji.

Utakmica između Srbije i Japana igra se u sredu od 12.30 u Nagoji.

- Teško je igrati protiv takvih ekipa koje su veoma dobre u odbrani, teške za blok. Neće biti lako i zbog toga što su domaćini i što će sigurno biti puna hala - istakla je Veljkovićeva.

Brankica Mihajlović je rekla da se Srbija i Japan veoma dobro poznaju.

- Igrale smo mnogo puta. To je ekipa koja ima drugačiji stil igre od evropskog i uvek iziskuje napor i trud. Bile smo uspešnije u poslednjih par navrata, ali će sada biti teže jer igraju na svom terenu. Želimo prvo mesto u grupi i daćemo sve od sebe da nastavimo niz dobrih utakmica i pobeda - navela je Brankica Mihajlović.

Stručni štab srpskog tima je zadovoljan odbojkašicama.

- Možemo da budemo prezadovoljni posle sedam pobeda sa 3:0. Znamo i sami da ovo prvenstvo karakteriše dužina i najteže je zadržati fokus i motivisanost. Devojke za sada ispunjavaju svaki zadatak - rekao je Milan Grišić.

On je istakao, poput odbojkašica, da je Japan specifična i neuobičajena ekipa, ali da misli da je kvalitet na strani Srbije i da očekuje pobedu.

Srbija posle sedam utakmica ima maksimalnih 21 bod.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.