NOVA POBEDA SRBIJE: Tunižani pokazali zube, ali su ih Orlovi slomili!
Foto: Odbojkaški savez Srbije

SP U ODBOJCI

NOVA POBEDA SRBIJE: Tunižani pokazali zube, ali su ih Orlovi slomili!

Morao je selektor da reaguje

Objavljeno:

Odbojkaši Srbije zabeležili su drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u italijanskom Bariju pošto su u trećem kolu bili bolji od Tunisa.

Iako rival ne pripada svetskom odbojkaškom kremu, Srbima je bilo teže nego što su očekivali. Uprkos lošem početku, srpski odbojkaši su uspeli da preokrenu i na kraju slave sa 3:1.

Tunis je odmah u prvom setu pokazao zube Srbiji. Bio je ravnopravan rival, poveo sa 17:15 i 24:20. Tunižani su iskoristili prvu meč loptu i osvojili prvi set. Odmah je kod Nikole Grbića upaljena lampica za alarm.

Srećko Lisinac razbija blok Tunižana
Srećko Lisinac razbija blok Tunižana foto: Odbojkaški savez Srbije

U drugom setu, selektor je u igru ubacio čak pet igrača, pa su se odmah stvari i preokrenule. Tunis je nastavio u istom ritmu i poveo sa 7:4, Grbićevi izabranici su se mučili, ali su se trgli i poveli sa 12:10 posle serije od 5:0. Nije Srbija ispuštala vođstvo do kraja seta i na kraju je bilo 25:20 i izjednačenje na 1:1.

Rosić, Kovačević, Ivović
Rosić, Kovačević, Ivović foto: Odbojkaški savez Srbije

Do prvog tehničkog tajm – auta u trećem setu vodila se izjednačena borba. Prva je do vođstva došla Srbija - 10:8, a u istom ritmu je nastavila i rešila ovu deonicu u svoju korist - 25:21.

Podrška odbojkašima u Bariju
Podrška odbojkašima u Bariju foto: Odbojkaški savez Srbije

Malo je falilo da utakmica ode u peti set. Srbija je u četvrtom setu povela sa 7:2, a Tunižani su uzvratili serijom 7:1 i poveli sa 9:8. Srbija je preokrenula na 13:10, ali Tunis je izjednačio. Posle tajm-auta Grbića, Srbi su se trgli i na kraju osvojili set sa 25:20 za novi trijumf.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U četvrtom kolu C grupe, Srbija se u nedelju, 16. septembra, sastaje sa Australijom u 20.30 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.