KAKVA JE TO LAVICA, HTELA JE DA RIZIKUJE SVE: Ivanu jedva naterali da odustane, otkriveno kakva je drama bila!
Foto: EPA/Gerry Penny

Ona je kao pitbul

KAKVA JE TO LAVICA, HTELA JE DA RIZIKUJE SVE: Ivanu jedva naterali da odustane, otkriveno kakva je drama bila!

Njen trener je otkrio šta se sve događalo dok su većali šta da rade nakon što su stigli rezultati po povredi Ahilove tetive

Objavljeno:

Ivana Španović je borac i fajter do kraja kome nikada ne pada na pamet da odustane, a tako je bilo i sada na Evropskom prvenstvu u Berlinu, gde nažalost nije mogla da brani zlatnu medalju u finalu.

Najbolja srpska atletičarka je morala zbog povrede da odustane samo nekoliko sati pred početak finala, iako je i takva želela da skače, a postoji velika verovatnoća da bi na kraju i tako povređena odbranila titulu.

Nikako nije mogla Zrenjaninka da se pomiri sa odlukom njenog stručnog štaba da odustane od takmičenja zbog parcijalne rupture Ahilove tetive koju je doživela kod prvog skoka u kvalifikacijama, a to je za "Novosti" potvrdio njen trener Goran Obradović.

Goran Obradović i Ivana Španović
Goran Obradović i Ivana Španović foto: Kurir

- Nije to olimpijsko zlato pa da rizikuje. Već ima tri evropska. Mogla je da nastupi i da iz jednog pokušaja uzme titulu bez ikakvih posledica, ali isto tako je posle toga mogla da pauzira godinu dana i ode na operaciju u slučaju da je nešto pošlo po zlu - pojasnio je Obradović da je mogla da ugrozi celu svoju karijeru.

On je objasnio i kakva je drama bila dan pred i na sam dan finala, te koliko im je trebalo energije da ubede Ivanu da ne skače i ne rizikuje.

Ivana Španović nije navikla da mora da odustane
Ivana Španović nije navikla da mora da odustane foto: Profimedia

- Bio je to ceo proces sa pregledima i čekanjem rezultata, a konačne nalaze smo saznali u petak kasno uveče. U subotu ujutru smo razgovarali mi unutar stručnog štaba, a oko tri po podne smo doneli odluku da se ne rizikuje, da ne nastane još veća šteta. Finale je bilo zakazano u 20 časova, a Ivana je, naravno, burno reagovala. Želela je da skače po svaku cenu, znate kakvi su sportisti u tim situacijama, kao pitbulovi bi da grabe ka medaljama. Bila je u životnoj formi na otvorenom, rekla mi je da se oseća spremnom kao pred finale u Beogradu, kada je skočila 7,24 - objasnio je Obradović kakva je lavica Ivana.

Ali dobro je na kraju što su je ubedili da odustane, jer ako nešto znamo o njoj, to je da se uvek vrati jača nego ikada posle pehova koji je zadese.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.