ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Ivana Španović odustala od Evropskog prvenstva!
Foto: EPA/Gerry Penny

NE, SAMO TO NE!!!

ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Ivana Španović odustala od Evropskog prvenstva!

- Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere - rekla je

Objavljeno: 17:56h

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović neće nastupiti u finalu Evropskog šampionata u Berlinu. Ovu tešku odluku doneo je njen stručni tim posle detaljne analize povrede zadobijene u kvalifikacijama.

Skokovima u kvalifikacijama Ivana je dokazala da je u Berlin došla u vrhunskoj formi i da je odbrana titule šampionke Evrope u prvom planu. U finale je ušla kao prvoplasirana skokom od 6.84 metra, međutim, već u kvalifikacijama osetila je bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mere. Urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.

Goran Stevanović i Ivana Španović
Goran Stevanović i Ivana Španović foto: Kurir

- Ivana neće skakati u finalu Evropskog Prvenstva u Berlinu. Tu odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Ivana je doživela neugodnu povredu Ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere - izjavio je njen trener Goran Obradović.

Podsetimo, Ivana je ranije ove godine postala svetska prvakinja u dvorani, a svoju kolekciju medalja upotpunila je zlatom osvojenim na Mediteranskim Igrama u Taragoni. Inače, Španovićeva je do sada u svojoj karijeri osvojila ukupno četiri medalje sa evropskih šampionata na otvrorenom i dvorani, tri zlata i jednu srebrno odličje, a ovo je bila prilika za novo zlato i novi nacionalni rekord.

- Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu - rekla je Španovićeva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.