KOSOVO U SRBIJI SAMO BEZ OBELEŽJA! Predsednik karate saveza doneo odluku! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

TAČKA JE STAVLJENA

KOSOVO U SRBIJI SAMO BEZ OBELEŽJA! Predsednik karate saveza doneo odluku! (FOTO)

To znači da kosovski takmičari mogu da učestvuju samo statusno neutralno i pod obeležjima krovne evropske organizacije

Objavljeno:

Predsednik Karate saveza Slavoljub Piper rekao je da na EP u Novom Sadu svi moraju da poštuju zakone Republike Srbije.

To znači da kosovski takmičari mogu da učestvuju samo statusno neutralno i pod obeležjima krovne evropske organizacije.

Piper u izjavi Tanjugu podseća da je Vlada Srbija pre tri godine donela preporuku i da će Karate savez Srbije da sledi takve instrukcije.

- Previše se oko toga prejudicira, situacija je jasna. Znaju se zakoni Republike Srbije i ne postoji dilema da ćemo ih slediti. Svi koji dolaze u Srbiju, a nisu njeni državljani, moraju da poštuju zakone, ali i svi oni koji žive u Srbiji moraju da poštuju zakone - rekao je Piper Tanjugu. Odluku da kosovski karatisti nastupaju pod zastavom Evropske karate federacije poštovaće i u toj organizaciji, uverava Piper. - Evropska i karate federacija Srbije su do sada dobro sarađivali, naravno da će prihvatiti odluku naše zemlje. Ne možete da dođete kod nekog u goste i ne poštujete ga. To je apsurd - kaže Piper i dodaje da je na stalnoj vezi sa prvim čovekom Evropske federacije Antonijom Espinozom.

foto: Dado Đilas

Na pitanje da li postoji odluka oko mogućeg izlaska na postolje srpskih i kosovskih karatista, Piper odgovara da je tako nešto teško ostvarivo, pre svega na sportskom planu. - Pričamo šta bi bilo kad bi bilo. Srbija je među pet država u Evropi po kvalitetu, ostali moraju da jure najbolje. Nije lako doći do uspeha, mora da postoji potencijal i tradicija... U svakom slučaju u tom pravcu ni ne razmišljamo, mnogo će vode proteći Savom i Dunavom da bismo se zajedno našli na postolju.

foto: Beta

Ističe i da će reprezentacija Srbije u Novom Sadu biti u podmladjenom sastavu koju predvodi bivši svetski i evropski šampion Slobodan Bitević. - U Srbiji se vežba izuzetan karate. Borićemo se za medalje, sigurno nećemo da se obrukamo - zaključio je Piper. Evropsko prvenstvo u karateu, 53. po redu, održava se u novosadskom "Spensu" od 9. do 13. maja.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković na druženju sa novinarima - 2

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.