PODVIG! Stoh odbranio olimpijsku titulu u ski skokovima! (VIDEO)
Kamil Stoh osvojio zlato na Olimpijskim igrama, Foto: AP

BRAVO!

PODVIG! Stoh odbranio olimpijsku titulu u ski skokovima! (VIDEO)

On je prvi koji je to uspeo da uradi još od 1988. godine i Finca Matija Nikenena

Objavljeno:

Poljski ski skakač Kamil Stoh odbranio je titulu olimpijskog šampiona na velikoj skakaonici, pošto je trijumfovao na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Stoh je prvu medalju Poljacima na Igrama u Južnoj Koreji doneo skokovima od 135 i 136,5 metara i sa ukupno 285,7 osvojenih bodova.

Kamil Stoh osvaja zlato na Olimpijskim igrama
Kamil Stoh osvaja zlato na Olimpijskim igrama foto: AP

On je postao prvi takmičar koji je osvojio dva uzastopna olimpijska zlata na velikoj skakaonici još od Finca Matija Nikenena kome je to pošto za rukom 1984. i 1988. godine.

Poljaku je ovo treće zlato na Zimskim olimpijskim igrama u karijeri. Stoh, pobednik ovogodišnjeg izdanja "Četiri skakaonice", zauzeo je četvrto mesto na maloj skakaonici u Pjongčangu.

Srebrnu medalju osvojio je Nemac Andreas Velinger skokovima od 135,5 i 142 metra i 282,3 boda. Njemu je to druga medalja u Pjongčangu, pošto se prošle nedelje okitio zlatom na maloj skakaonici. Bronza je otišla u ruke Norvežaninu Robertu Johansonu, koji je isto odličje osvojio i na maloj skakaonici. Norvežanin je na velikoj skakaonici skočio 137,5 i 134,5 metara i sakupio 275,3 boda. Četvrto mesto zauzeo je Norvežanin Danijel Andre Tande.

BONUS VIDEO: Frakcije pevaju zajedno za Demira Jukića

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.