Naše dame idu na Svetsko! Srpkinje demolirale Italijanke u Nišu! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

bravo!

Naše dame idu na Svetsko! Srpkinje demolirale Italijanke u Nišu! (FOTO)

Trijumf Srpkinja u niškoj hali "Čair" nije dolazio u pitanje nijednog trenutka

Objavljeno:

Trećim golom Marije Obradović naše rukometašice su stigle i do +10, materijalizujući igračicu više - 13:3.

Da su Italijanke zalutale u "Čair" pokazala je, pored rezultata, situacija iz 28. minuta, kada je zapisnički sto utvrdio da jedne gostujuće reprezentativke nije ni bilo u protokolu. Iako je ona bila u sastavu i provodila vreme na terenu.

Golom Timee Milošević Srkinje stavile su tačku na poluvremene - 14:4, rezultat koji je Nina Kolundžić sačuvala odbranom sedmerca u poslednjim trenucima prvog dela.

Drugo poluvremene nije donelo promenu u odnosu snaga na terenu, a jeste u rezultatu. Naravno, u korist naših reprezentativki, koje su povećavale vođstvo kako su minuti prolazili.

foto: Saša Pavlić Koky

Brza igra Srpkinja u napadu reflektovala se na semafor, pa je prednost za desetak minuta uvećana na 20:6. Ubedljiva prednost kao da je opustila izabranice selektora Obradovića, što su Italijanke iskoristile da vežu tri gola.

Da je to, ipak, bilo samo nekoliko minuta slabosti naše heroine su pokazale uzvraćajući istom merom, pa su golom Slađane Pop-Lazić vratile 14 golova prednosti - 23:9.

Opuštenija igra u odbrani srpskih reprezentativki omogućila je gošćama mnogo efikasniji napad u drugom poluvremenu čime su održavale zaostatak.

Novo davanje gasa dovelo je Srpkinje i do +16, koje su Italijanke, i pored četiri minuta igre sa igračicom više, jedva uspele da ugroze.

Trećim golom Željke Nikolić naša reprezentacija je ušla u 57. minut rezultatom 31:14. Nikolićeva je ubrzo još jednom zatresla mrežu Italijanki.

Na kraju, Srbija je ostvarila pobedu 34:15 i overila plasman na Svetko prvenstvo.

(Espreso.co.rs/Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.