Ima li kraja dominaciji Srbije u vaterpolu? Jedan Hrvat ima jak odgovor na ovo pitanje!
Foto: Reuters

zanimljivo

Ima li kraja dominaciji Srbije u vaterpolu? Jedan Hrvat ima jak odgovor na ovo pitanje!

U intervjuu za portal “Index.hr“, upitan je zašto reprezentacija Srbije u velikim i ključnim utakmicama ubedljivo pobeđuje Hrvate - u finalu SP-a u Kazanju 11:4, na EP u Beogradu 13:6, u Riju na Olimpijskim igrama 11:7…

Objavljeno:

Problematičan je način kako su se gubili ti mečevi, bila je opaska novinara, koji je rekao i da je olimpijski turnir u Riju bio čudan.

– Tada sam dao jednu izjavu koja nije bila najbolje prihvaćena. Evidentno je da su se u zadnjem kolu gađali protivnici. Ali vaterpolo nije jedini sport u kojem se takve stvari prisutne. Nezgodno ti je to pitanje. Neću ovom prilikom ni kritikovati selektora Tucka niti nameravam hvaliti neke druge, bivše selektore. Takođe, mislim da nije na meni da komentarišem takve stvari. Mišljenja sam da je Hrvatska u Riju ostvarila uspeh jer srebro je odličan rezultat. E sad, ako se zaista nešto čudno događalo u Riju, onda možemo možda i reći da je na neki način cilj opravdao sredstvo. Srbi su u Riju bili toliko dominantni, da čak i kad nisu igrali najbolje, kad su hvatali formu, od njih su svi strahovali. Šta bi u tom trenutku uradio ja, vi ili neko treći, sad je teško govoriti. Neka to ostane iza nas i nadajmo se da će u sledećem olimpijskom ciklusu Hrvatska biti ta od koje će svi strahovati. Pa i Srbija – rekao je Kobešćak, i dao svoju prognozu predstojećeg SP-a u Budimpešti.

– Očekujem da će se Hrvatska boriti za medalju. Nezahvalno je davati neke procene u ciklusu koji sledi nakon onog olimpijskog jer dolazi do velikih promena u svim ekipama, pa i u našoj. Neće biti Burića, Pavića. Srbi su ostali bez Gocića koji je godinama bio tihi vođa te reprezentacije, i Nikića. Italijani su takođe krenuli u ozbiljan remont. Svi nešto menjaju pa je logično očekivati i drugačije igre i samim tim rezultate. Svaka postolimpijska godina je specifična, ali uveren sam da ćemo gledati dobar vaterpolo – poručio je Vjekoslav Kobešćak.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.