GOTOVO JE! Srpska reprezentacija ostala bez glavnog stuba! (FOTO)
Foto: Wikipedia

VELIKA ŠTETA

GOTOVO JE! Srpska reprezentacija ostala bez glavnog stuba! (FOTO)

Iako je ovo bilo donekle i očekivano, definitivno nismo želeli da taj dan ikada dođe
Objavljeno: 09:44h
foto: Dado Đilas

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić na spisku za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine napravio je izmenu posle dugo godina - izostavio je dobro poznati kvartet. Među imenima nema Maje Ognjenović, Jovane Brakočević, Suzane Ćebić i Jelene Nikolić, koje su bile stub nacionalnog tima.

Iako je selektor ostavio mogućnost da to možda ne znači završetak njihove reprezentativne karijere, četiri odbojkašice nedvosmisleno su potvrdile da je kraj.

OBRADOVIĆ NIJE POGREŠIO, BILI SU I PENAL I CRVENI: Posle ove izjave iz FSS goreće Srbija! (VIDEO)

Jelena Nikolić je to najavila i pre Olimpijskih igara prošlog leta, a posle uspeha u Riju, definitivno je stavila tačku.

foto: Dado Đilas

- Bilo je razmišljanja da završim i 2011, posle Evropskog prvenstva u Beogradu, ali sam, da kažem na sreću, ostala. Sada, kada su se Igre završile, mislim da moje mesto više nije tu, da treba da dođu neke nove igračice, koje će krenuti ka Tokiju - izjavila je za "Sportski žurnal" jelena Nikolić i dodala:

- Ponosna sam na sve, što sam imala priliku da igram za svoju zemlju, a to je nešto što je za svakog sportistu velika želja - rekla je bivši kapiten Srbije, koja jeduže od deset godina igrala za reprezentaciju.

I Jovana Brkočević je posle decenije uspešnih nastupa odlučila da se pozdravi sa reprezentativnim dresom.

- Moj sin Viktor je glavni razlog zbog kojeg sam prelomila da sam završila sa reprezentacijom. Kao majci mi je previše teško da ga ostavim na nekoliko nedelja, ili čak meseci. Ima devojaka koje su spremne da zauzmu moje mesto. Uostalom osvojila sam medalje sa svih velikih takmičenja i ponosna sam na to, pogotovo na evropsko zlato u Beogradu i olimpijsko srebro u Riju - navela je Jovana Brakočević.

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Njena kuma Suzana Ćebić oprašta se posle 218 odigranih zvaničnih utakmica u dresu reprezentacije.

Seltik, Bursa, Votford... Oni napuštaju Partizan i Crvenu zvezdu i evo gde nastavljaju karijeru! (VIDEO)

- Ponosna sam na svaku odigranu utakmicu, bilo je slavlja, bilo je i tuge, ali sam shvatila koliko je velika stvar nositi dres reprezentacije, sa takvim igračicama i u jednoj tako uspešnoj generaciji. Ostavljamo iza nas, možda i još bolju, okićenu olimpijskim srebrom i ne treba brinuti za budućnost srpske ženske odbojke - naglasila je.

Jedinu zadršku da možda ipak nije kraj ima Maja Ognjenović.

- Pričali smo posle Rija i rekla sam, ako ne budem na spisku, znači da nisam u reprezentaciji. To je to... Selektoru i ostalima je velika želja da osvojimo svetsku titulu naredne godine u Japanu, ali mislim da je baš daleko pričati na tu temu. Ja mogu poput njega da kažem 'nikad ne reci nikad - poručila je Maja Ognjenović, ostavivši trunku nade da da će opet obući dres Srbije, koji je nosila na rekordnoj 261 utakmici.

BONUS VIDEO: Zvezdaši aplauzom pozdravljaju povređenog Hečera

(Espreso.co.rs/Žurnal/Mondo.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.